פאי אקסטרה שוקולד
קלתית שוקולדית מהירה וקלילה, מלית פאדג'ית עשירה, קצפת עדינה של שוקולד ואם חס וחלילה היה חסר פה למישהו שיקלוד – גם תלתלי שוקולד מריר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקלתית:
160 גרם ביסקוויטים בטעם שוקו, טחונים לפירורים דקים
20 גרם (2 כפות) קקאו
30 גרם (3 כפות) סוכר
80 גרם חמאה, מומסת
קורט מלח
למלית שוקולד פאדג':
200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
100 גרם חמאה
2 ביצים L בטמפרטורת החדר
65 גרם (שליש כוס) סוכר
קורט מלח
20 גרם (2 כפות) קקאו
לקצפת שוקולד חלב:
100 גרם שוקולד חלב, קצוץ
160 מ"ל (שני שליש כוס) שמנת להקצפה 38%
לעיטור (לא חובה):
חצי חבילת שוקולד מריר, מגוררת בקולפן לתלתלים
אופן ההכנה:
1 לקלתית ביסקוויט שוקולד: מחממים תנור ל-175 מעלות. מערבבים יחד את כל חומרי הקלתית ומהדקים היטב בעזרת כף לתבנית פאי 24 ס"מ. מעבירים למקרר עד לשימוש.
2 למלית שוקולד פאדג': ממיסים במיקרוגל או על בן מארי שוקולד מריר וחמאה, מערבבים לתערובת חלקה ומצננים מעט.
3 מקציפים במיקסר ביצים, סוכר ומלח במשך 5 דקות עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
>> לבלוג של ענבל – פיית העוגיות
4 מנתקים את הקערה מהמיקסר, מנפים פנימה את הקקאו ומוסיפים את השוקולד המומס בהדרגה תוך קיפול עדין עד לקבלת תערובת חלקה בגוון אחיד.
5 יוצקים את מלית השוקולד לקלתית ואופים במשך כ-16-20 דקות, עד שהמלית תפוחה ואפויה למראה אך עדיין רכה במרכזה. מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים או יותר.
6 לקצפת שוקולד חלב: ממיסים שוקולד חלב במיקרוגל או על בן מארי, ומצננים מעט.
7 מקציפים שמנת מתוקה במיקסר לקצפת יציבה, מוסיפים את השוקולד המומס בבת אחת ומקציפים מיד לקצפת יציבה.
8 מעבירים את הקצפת השוקולדית לשקית זילוף עם צנתר חלק ומעטרים את העוגה.
9 לעיטור: מפזרים תלתלי שוקולד מריר במרכז. שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.