אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

מאפינס לימון ופרג

מאפינס פשוטים להכנה עם חמצמצות לימונית וגרגרי פרג שמתפצפצים בפה. מעדיפים גרסה קצת פחות חמצמצה? את הלימון אפשר להחליף גם בתפוז

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 03/01/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

2/3 כוס (135 גרם) סוכר

1 כף גרידת לימון דקה (מלימון בינוני אחד)

3/4 1 כוסות (240 גרם) קמח

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

1/4 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

1 גביע (150 גרם) יוגורט 3%

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

2 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי

1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה

2 כפות גרגירי פרג (לא טחון)

להגשה

מעדן פרי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות.2. מערבבים היטב בקערה את הסוכר וגרידת הלימון. מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.3. בקערה נפרדת טורפים יחד את היוגורט, הביצים, תמצית הווניל, מיץ הלימון והשמן לבלילה אחידה. מוסיפים את בלילת הביצים והמיץ לתערובת הקמח ומערבבים רק עד שהקמח כולו נטמע בתערובת. מוסיפים את גרגירי הפרג ומערבבים רק עד לפיזור אחיד.4. מרפדים תבנית שקעים סטנדרטית בעטרות נייר. ממלאים את השקעים בבלילה עד למחצית מגובהם (הכי קל ונוח באמצעות כף קפיצית של גלידה) אופים כ-17-18 דקות ועד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש. מצננים מעט ומגישים עם מעדן פרי.* המאפינס טובים ביום הכנתם, את המאפינס הנותרים מומלץ לשמור במקפיא.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> רוצים לזכות בחופשה זוגית בפריז? לחצו כאן