צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
קרקר דגיגים טעים אש
מכירים את החטיף המלוח שצורתו צורת דגיגונים וטעמו ממכר כמו סם? אז היום אנחנו מחליפים אותו בגרסה ביתית, טעימה בטירוף גם היא, גבינתית ומלוחה - שתעדיפו פי מיליון להתמכר אליה
שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל
| פורסם 22/06/20
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
כוס קמח כוסמין מלא (אפשר גם קמח לבן או כוסמין לבן)
שלושת רבעי כפית מלח
רבע כפית כורכום
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
3 כפות מים קרים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 טוחנים במעבד מזון קמח, מלח, כורכום, חמאה וגבינה עד שמתקבלים פירורים.
בקרו בבלוג של שרית - Misspetel
רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?
3 מוסיפים מים ומעבדים בקצרה עד לקבלת בצק.
4 מרדדים את הבצק לעלה דקיק בעובי 2-3 מ"מ.
5 קורצים צורות ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הכמות תמלא 3 תבניות).
6 אופים 10-12 דקות, עד שהקרקרים מתחילים להזהיב בשוליים. הקרקרים יוצאים מהתנור מעט רכים ומתקשים בקירור. אם הם נשארים רכים - מכניסים אותם לתנור ל-2-3 דקות נוספות, מכבים את התנור ומניחים להם להתקרר בתוכו.