צילום׃ דניאל לילה , מחלבות גד
פיצה טעימה וקלילה
אם אתם מחפשים מנה חלבית שכולם בטוח יאהבו - הזקנים, הטף, כולם - אין יותר בטוח מללכת על פיצה. איך מכינים פיצה בבית? הרבה יותר בקלות ממה שאתם חושבים. הנה
אינס שילת ינאי | מחלבות גד
| פורסם 06/06/19
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
3 וחצי כוסות קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
4 כפות שמן זית
כוס וחצי מים פושרים
לרוטב:
500 גרם עגבניות מרוסקות
1 כף רסק עגבניות
4 כפות שמן זית
חצי כף סוכר
חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים
1 כפית מלח
1 כפית שום כתוש
להרכבה:
300 גרם גבינת קוואטרו מגוררת
זיתי קלמטה מגולענים
אופן ההכנה:
1. לשים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות.
2 מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה.
3 מבשלים יחד את כל מרכיבי הרוטב כ-6 דקות תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש ומצננים.
4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לפיצה אחת גדולה או 2 בינוניות, ומורחים את הרוטב.
5 מחממים תנור ל-200 מעלות.
6 מפזרים גבינה וזיתים ומתפיחים שוב 20 דקות.
6. אופים 20-25 דקות.