אוכל
צילום׃ דניאל לילה , מחלבות גד

פיצה טעימה וקלילה

אם אתם מחפשים מנה חלבית שכולם בטוח יאהבו - הזקנים, הטף, כולם - אין יותר בטוח מללכת על פיצה. איך מכינים פיצה בבית? הרבה יותר בקלות ממה שאתם חושבים. הנה

אינס שילת ינאי | מחלבות גד | פורסם 06/06/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 97 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

3 וחצי כוסות קמח לבן

1 כף שמרים יבשים

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

4 כפות שמן זית

כוס וחצי מים פושרים

לרוטב:

500 גרם עגבניות מרוסקות

1 כף רסק עגבניות 

4 כפות שמן זית

חצי כף סוכר

חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים

1 כפית מלח

1 כפית שום כתוש

להרכבה:

300 גרם גבינת קוואטרו מגוררת

זיתי קלמטה מגולענים

אופן ההכנה:

1.  לשים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות.

>> מתכונים לשבועות

2 מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה.

3 מבשלים יחד את כל מרכיבי הרוטב כ-6 דקות תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש ומצננים.

4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לפיצה אחת גדולה או 2 בינוניות, ומורחים את הרוטב.

5 מחממים תנור ל-200 מעלות.

6 מפזרים גבינה וזיתים ומתפיחים שוב 20 דקות.

6. אופים 20-25 דקות.