אוכל
תמונת AVI׃ mako

מאפה תרד וגבינות

לפעמים הכל תלוי בהגשה. מאפה תרד וגבינות הוא לכאורה פשוט מאוד להכנה, אבל עם קצת מעוף ותשומת לב הוא הופך למשהו משובב במיוחד

ליאור סלומון | מאסטר שף | פורסם 05/01/14 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 125 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

500 גרם קמח

כף וחצי שמרים יבשים

2 כפיות מלח

2 כפות סוכר

3-4 שמן זית

מים לפי הצורך

למלית:

בצל ירוק, קצוץ

3 כפות שמן זית

3 שיני שום קצוצות דק

400 גרם תרד עדין, שטוף

100 גרם גבינת קשקבל

אופן ההכנה:

1 הבצק: מערבבים את הקמח עם השמרים, המלח והסוכר. מוסיפים מים תוך כדי ערבוב לפי הצורך, עד שמקבלים בצק רך ואחיד. מתפיחים עד שהוא כמעט מכפיל את נפחו.

2 מחלקים לשניים את הבצק ומרדדים כל חצי לעיגול.

3 המלית: מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד להזהבה. מכניסים את שיני השום הקצוצות ואת התרד למחבת וממשיכים לאדות עד שהתרד מגיר נוזלים ומאבד מנפחו.

4 מורידים מהאש, סוחטים את הנוזלים וקוצצים את המלית בסכין או במעבד מזון. מגרדים בפומפייה את הגבינה ומערבבים עם המלית.

5 מניחים עיגול אחד על משטח העבודה, ומסדרים את מלית התרד לאורך השוליים, כך שבמרכז הבצק יישאר ריק.

6 מניחים את הבצק המרודד השני מעל המלית. מהדקים את הקצוות, ובעזרת קערה שמניחים מעל מסירים את הבצק העודף. לוקחים קערית קטנה וקורצים את עיגול הבצק הריק מהמרכז.

7 חורצים פסים על הבצק אבל לא עד הסוף כך שנוצרות טבעות בצק עם תרד המחוברות זו לזו. מרימים מעט למעלה כל חתיכת בצק, מסובבים ומניחים אותה על הקצה של טבעת הבצק הסמוכה ויוצרים מעין פרח.

8 אופים ב-180 מעלות עד להזהבה.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים