אוכל
תמונת AVI׃ mako

קונקיליה בגבינות

פסטה קונקיליה מלאה גבינות מעולות עם עשבי תיבול. חלום נימוח בכל ביס

יונתן רושפלד | מאסטר שף | פורסם 25/08/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 שקית פסטה מסוג קונקיליה מבושלת אל-דנטה לפי הוראות יצרן

1 בצל לבן קצוץ דק

300 גרם פטריות שמפיניון פרוסות דק

100 גרם פטריות פורצ'יני יבשות מושרות במים חמים, פרוסות וקצוצות דק

3 עלי מרווה

מלח

פלפל

4 ביצים

גבינת פרמזן

2 מיכלי שמנת מתוקה

250 גרם גבינת ריקוטה

100 גרם גבינת עיזים

פירורי לחם

שמן זית

שליש כוס יין לבן

30 גרם חמאה חתוכה לקוביות

כוס עשבי תיבול קצוצים דק: עירית, פטרוזיליה, שמיר, נענע (ניתן להוסיף גם בזיליקום)

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן. מקררים במי קרח.

2 לאחר שהפסטה מתקררת, מסדרים על תבנית עם נייר פרגמנט כשהצד הפתוח של הקונקיליות כלפי מעלה.

להכנת המילוי:

3 מחממים בסיר שמן זית ומוסיפים פנימה את הבצל. מאדים עד שהבצל הופך שקוף.

4 מוסיפים את הפטריות והמרווה, ממליחים ומפלפלים ומטגנים עד שהפטריות מעט מזהיבות.

5 מעבירים לקערה יחד עם הביצים, פרמזן, מיכל אחד של שמנת מתוקה, ריקוטה וגבינת עיזים. מערבבים היטב ומעבירים לשק זילוף.

6 ממלאים את הקונקיליות. מפזרים מעל פירורי לחם ומזלפים מעט שמן זית מעל הכל.

7 לתבנית יוצקים את היין הלבן, מיכל שמנת מתוקה והחמאה החתוכה לקוביות.

8 מכניסים לתנור לחום 180 מעלות עד שפירורי הלחם מזהיבים. כ-15 דקות.

9 מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את עשבי התיבול הטריים.