אוכל
צילום׃ בועז לביא

טארט תאנים ביוגורט

טארט כפרי ומפנק שנותן כבוד ליוגורט. בשביל החוויה המושלמת עדיף להשתמש במצרכים טריים

| קישריה | פורסם 26/05/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק

160 גרם חמאה

250 גרם קמח

70 גרם סוכר

1 ביצה

 

למילוי

גביע יוגורט (מומלץ להשתמש ביוגורט עיזים)

10-12 תאנים יבשות

1/2 חבילת שמנת מתוקה

4 כפות דבש

2 כפות סוכר

3 ביצים

1/2 כוס קורנפלור

רכיבים לציפוי:

1 חלבון מביצה אחת

1/2 כוס סוכר

1 כפית קינמון

1 כוס גדושה שקדים פרוסים (לא קלויים)

 

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים. מוסיפים את הסוכר והוניל ומערבבים שוב.

2 מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

3 מחממים תנור ל-160 מעלות.

4 מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט

5 מורידים את העוקצים של התאנים ומשרים במי ברז ל 20 דקות. מסננים היטב וחותכים לרבעים.

6 מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי ומוודאים שלא נשארים גושים של הקורנפלור.

7 מסדרים על גבי הקלתית את התאנים ויוצקים בינהם את תערובת היוגורט עד גובה 3/4 של הקלתית.

8 מערבבים היטב את החלבון עם הסוכר והקינמון ומקפלים פנימה בעדינות את השקדים, מניחים את ציפוי השקדים בשכבה אחידה מעל התאנים והיוגורט.

9 אופים את הטארט כ 30 דקות על חום בינוני של כ 160 מעלות עד שהתערובת מתייצבת והשקדים מזהיבים.