אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

לזניית חצילים צמחונית

מאפה איטלקי מושחת, אבל נטול בשר. עם עגבניות, חצילים ורוטב חמאתי שמכסה על הכל. בסיס נהדר לארוחת צהריים או ערב, לצד סלט ירקות

ערן כ"ץ ועידית נרקיס כ"ץ | טעים! | פורסם 02/06/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

עלי לזניה

2 חצילים

שמן זית

תימין

מלח

פלפל שחור

180 גרם גבינת מוצרלה

5 עגבניות

צרור עלי בזיליקום

לרוטב בשמל:

100 גרם חמאה

3 כפות קמח

4 כוסות חלב (960 מ"ל)

כפית חרדל

כוס גבינת פרמזן מגוררת (או לחילופין: ביצה טרופה)

מלח

פלפל שחור

קמצוץ אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1 פורסים את החצילים דק ומטגנים אותם עם מעט שמן זית, תימין, מלח ופלפל, עד שהחצילים מתרככים ונראים עליהם סימני חריכה. אפשר לחילופין לאפות אותם בתנור, עם גריל עליון.

2. מכינים את הבשמל: מחממים בסיר את החמאה עד שהיא נמסה לחלוטין (אך לא מגיעה לרתיחה). מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב מהיר על מנת שלא יווצרו גושים. לאחר שמקבלים תערובת אחידה מנמיכים את עוצמת האש ומוסיפים את החלב באיטיות תוך כדי בחישה. לאחר מכן מוסיפים חרדל, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מוסיפים את הפרמזן ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך. אפשר להחליף את גבינת הפרמזן בביצה טרופה שתסמיך את הרוטב. 

3 חותכים דק את העגבניות ואת המוצרלה ומתחילים להרכיב את הלזניה.

4. בתחתית הכלי שמים עלי לזניה, עליהם שמים שכבת חצילים ועליה מוצרלה, עגבניות וקצת עלי בזיליקום. יוצקים רוטב בשמל (שימו לב שהבשמל צריך לכסות את כל העלים המבצבצים, אחרת הם ייצאו קשים לאחר האפייה). ממשיכים באותו האופן – עלי לזניה > חצילים > מוצרלה, עגבניות ובזיליקום > רוטב בשמל. מסיימים עם רוטב בשמל, אותו אפשר להעשיר עם עוד קצת גבינת פרמזן מגוררת.

5 אופים בחום של 180º כשעה, עד שהחלק העליון שחום קצת ומבעבע.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

המתכון באדיבות הבלוג "אוכל זה טעים"