אוכל
צילום׃ בועז לביא

טארט אגסים ביין וגבינת עיזים

טארט מרשים שיקצור אינספור מחמאות, ניתן להכין מאגסים טריים אבל גם המשומרים עושים את העבודה היטב

| קישריה | פורסם 26/05/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 1.7 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לבצק

160 גר' חמאה

250 גר' קמח

70 גר' סוכר

1 ביצה

 

למלית

4 אגסים מוצקים ובשלים

1 כוס סוכר

1 כוס מים

1/2 כוס יין אדום

חופן פיסטוקים קצוצים גס

גליל גבינת עיזים

250 שמנת מתוקה

100 גרם גבינת מסקרפונה

3 ביצים

150 גרם סוכר

קורט מלח

1/2 כפית מחית וניל איכותית

75 גרם קורנפלור

 

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים. מוסיפים את הסוכר והווניל ומערבבים שוב.

2 מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

3 מחממים תנור ל-160 מעלות.

4 מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט

5 מרתיחים בסיר קטן את המים, סוכר ויוצרים סירופ סמיך. מוסיפים את היין ומצמצמים עוד כדקה. בינתיים קולפים את האגסים ומוסיפים לסיר. מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כ 10 דקות

6 מצננים את האגסים וחוצים אותם. מוציאים את הליבה בעזרת סכין קטנה ומניחים על הקלתית.

7 מפזרים טבעות גבינה בין האגסים ויוצקים את שאר חומרי המלית לאחר שעורבבו היטב.

8 מקשטים עם הפיסטוקים.

9 אופים את הטארט כ 30 דקות על חום בינוני של כ 170 מעלות עד שהתערובת מתייצבת והטארט זהוב ויפה.