טארט אגסים ביין וגבינת עיזים
טארט מרשים שיקצור אינספור מחמאות, ניתן להכין מאגסים טריים אבל גם המשומרים עושים את העבודה היטב
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לבצק
160 גר' חמאה
250 גר' קמח
70 גר' סוכר
1 ביצה
למלית
4 אגסים מוצקים ובשלים
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1/2 כוס יין אדום
חופן פיסטוקים קצוצים גס
גליל גבינת עיזים
250 שמנת מתוקה
100 גרם גבינת מסקרפונה
3 ביצים
150 גרם סוכר
קורט מלח
1/2 כפית מחית וניל איכותית
75 גרם קורנפלור
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים. מוסיפים את הסוכר והווניל ומערבבים שוב.
2 מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
3 מחממים תנור ל-160 מעלות.
4 מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט
5 מרתיחים בסיר קטן את המים, סוכר ויוצרים סירופ סמיך. מוסיפים את היין ומצמצמים עוד כדקה. בינתיים קולפים את האגסים ומוסיפים לסיר. מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כ 10 דקות
6 מצננים את האגסים וחוצים אותם. מוציאים את הליבה בעזרת סכין קטנה ומניחים על הקלתית.
7 מפזרים טבעות גבינה בין האגסים ויוצקים את שאר חומרי המלית לאחר שעורבבו היטב.
8 מקשטים עם הפיסטוקים.
9 אופים את הטארט כ 30 דקות על חום בינוני של כ 170 מעלות עד שהתערובת מתייצבת והטארט זהוב ויפה.