אוכל
צילום׃ דן לב, מטבח בריא לילדים, שי-לי ליפא

פיצה ללא שמרים

בצק הפיצה הכי קל ומהיר בעולם: לשים קצרות, מרדדים, מורחים ברוטב עגבניות, מפזרים גבינה ותוספות ושולחים לתנור

| מטבח בריא לילדים, שי-לי ליפא | פורסם 09/07/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 78 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לבצק (3 פיצות קטנות):

1 כוס (140 גרם) קמח מלא

1 כוס (140 גרם) קמח רגיל

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1 כוס (240 מ"ל) רוויון

1 כף שמן זית

לרוטב העגבניות:

1 כף שמן זית

4 עגבניות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ

1/2 שן שום כתושה (לא חובה)

1/4 כפית אורגנו מיובש (לא חובה)

מלח

לציפוי:

100 גרם גבינת מוצרלה קשה מגוררת גס

זיתים מגולענים וחצויים

עגבניות שרי חצויות

גרגרי תירס

גרעיני אפונה

בצל סגול פרוס דק

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מכינים את הרוטב: מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית, מוסיפים את חומרי הרוטב, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות תוך כדי בחישה עד שמתקבל רוטב. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים היטב. ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.

3 מכינים את הבצק: מערבבים שני סוגי קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח בקערה. יוצקים רוויון ושמן זית ולשים לבצק אחיד. אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח.

4 מרכיבים את הפיצה ואופים: מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 20 ס"מ ובעובי 4-3 מ"מ. מניחים בתבנית.

5 מורחים רוטב עגבניות על עיגולי הבצק בשכבה אחידה ומפזרים גבינה ותוספות שאוהבים (עגבניות, זיתים, תירס, אפונה).

6 אופים 20-15 דקות עד ששולי הפיצה זהובים והגבינה מותכת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> יש לכם זמן? הנה מדריך הפיצה השלם שלנו

>> והנה פיצה דיאטטית על טורטייה

>> ופשטידת פיצה זריזה