לחמניות חלב יפניות
רותי רוסו עם מתכון הפלא ללחמניות אווריריות, רכות ועשירות במיוחד - והכל בזכות הרביכה הקטנה שבכלל הסינים המציאו (וקצת גם בזכות השמנת המתוקה בבצק). אם אתם רוצים להרשים עם לחם ביתי בלי להסתבך - זה האחד
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
הסוד של לחמניות השמרים הרכות רכות האלה לא טמון בכמויות של חמאה אלא ברביכה שיש בבצק, שעשויה מקמח מבושל עם חלב. מדובר בטכניקה בשם טנגזונג, שהיא במקור סינית אבל אומצה על ידי היפנים, שהוסיפו לה גם את גלגול הבצק. התוצאה: כריות שמרים רכות כמו ענן שהן מעין בריוש יפני.
מרכיבים :
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
11 גרם שמרים יבשים (1 שקית קטנה)
400 גרם קמח (עדיף קמח לחם)
20 גרם חמאה מומסת
1 ביצה
1 כפית מלח
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1 מעירים את השמרים: מערבבים בקערה 150 מ"ל שמנת מתוקה, סוכר ואת השמרים ומניחים לכרבע שעה, עד שהתערובת תוססת ומבעבעת. אם רוצים לזרז את התהליך אפשר לחמם קודם את השמנת כמה שניות במיקרו, כך שתהיה פושרת ולא קרה.
2 מכינים את הרביכה: מחממים בסיר קטן על אש בינונית 100 מ"ל שמנת מתוקה ו-50 גרם קמח. בהתחלה התערובת תתרכך ותיעשה נוזלית, ואחרי כמה דקות תסמיך ותתגבש קצת למעין בצק רך. מסירים מהאש ומניחים לרביכה להתקרר.
3 לשים יחד במיקסר את שאר הקמח, המלח, הרביכה, החמאה, הביצה ותערובת השמרים והחלב. לשים עד לקבלת בצק מבריק וגמיש, מכסים ומניחים להתפחה של שעה-שעתיים או עד הכפלת הנפח.
4 מחלקים את הבצק למספר הלחמניות שרוצים ומרדדים כל חלק לאליפסה ארוכה. מקפלים את שני הצדדים הארוכים פנימה זה לזה, עוברים שוב בעדינות עם המערוך או עם היד ומגלגלים לספירלות. מסדרים את הספירלות זו לצד זו בתבנית משומנת (מלבנית או עגולה) כשהתפר פונה כלפי מטה. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה של כ-20 דקות.
5 בינתיים מחממים את התנור ל-170 מעלות.
6 מורחים את הבצק בביצה טרופה ואופים 30 דקות. מוציאים מהתנור ומקררים על רשת.
התוכנית "ארוחה ביום" עם רותי רוסו משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.