אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

פינוק נוגט

הימים הארוכים של הקיץ הגיעו ואיתם חטיף אחר הצהריים של הילדים. את הפינוק הזה מכינים בדקות, אתם שולטים על כמות הסוכר שבתוכו ואפשר אפילו להחליט איך לאכול אותו - בגרסה הרכה או בגרסת הארטיק הקפוא

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 28/04/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 81 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הימים מתארכים ומתחממים. שעת ארוחת הערב התקדמה בחצי שעה כי אי אפשר להתחיל שגרת ערב כשהשמש עוד באמצע השמיים. התוצאה המיידית היא שמוסד "ארוחת ארבע" חוזר להיות חלק מלו"ז אחר הצהריים, גם אצל הגדולות. ארוחת ארבע היא לא באמת ארוחה. הקטנה אוכלת משהו קטן, כריך או פרי, אבל הגדולות לא מסתפקות בפרי אבל רוצות להכניס משהו קטן וקר לפה ולרוץ חזרה החוצה, להמשיך לשחק עם החבר'ה. ארוחת ארבע הפכה לזמן נישנוש-פינוק.


הפתרון המתבקש הוא כמובן מעדן חלב כלשהו, אבל אני לא אוהבת לקנות מעדני חלב עתירי סוכר. אני מעדיפה לשלוט בכמויות הסוכר שנכנסות לאוכל (גם לפינוקים). את הנישנוש-פינוק הזה לוקח חמש דקות להכין והוא כל כך פשוט עד שגמדות הבית כבר מכניסות את כל החומרים לבד לקערה וקוראות לי רק להפעלת המיקסר. אפשר לשמור את הפינוק בגביעונים, במקרר, 3-4 ימים. אפשר גם להקפיא בתור ארטיקים קטנים.

מרכיבים :

מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

מיכל (250 גרם) גבינה לבנה

4 כפות אבקת נוגט (להשיג בחנויות לצרכי אפייה ובישול, ובחלק מהסופרים הגדולים)

2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1 מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר.2. מקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב. אפשר לפזר על כל מנה מעט אבקת נוגט.

פינוק נוגט - מלקקים את הקערה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
השלב הכי כייפי - ללקק את הקערה!|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.