אוכל
צילום׃ בן יוסטר, mako אוכל

לחמניות גבינה פיקנטיות

הן נראות כמו גביניות מתוקות מהמטבח הרוסי, אבל מיקי שמו דאג לנו לתפנית בעלילה: במקום מילוי מתוק - גבינות מלוחות. במקום קינוח - לחמניות חמודות שרק מבקשות סלט ירוק ורענן שילווה אותן

מיקי שמו | מחלבות גד | פורסם 20/06/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

למלית הגבינות:

200 גרם גבינת שמנת עזים

1 כף קמח

30 גרם גבינת עזים (גליל)

מלח

פלפל שחור

לבצק:

200 גרם (כוס וחצי פחות כף) קמח

1 ביצה

50 מ"ל (רבע כוס פחות כף) חלב

10 גרם (כף) שמרים טריים

1 כפית שטוחה של מלח

75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

1 מכינים את מלית הגבינה: שמים בקערה את כל החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לשקית זילוף, ושומרים במקרר למשך שעה לפחות כדי שהגבינה תתייצב.

2.מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים למעט החמאה בקערת מיקסר עם וו לישה, ולשים במהירות אטית כ-4 דקות. מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים חמאה בהדרגה. ממשיכים ללוש עוד 6 דקות עד שהחמאה נטמעת בתערובת.

3 מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים כשעה עד להכפלת נפח הבצק.

4 יוצרים מהבצק כדור ומעבירים למקרר לשעה, כך יהיה נוח יותר לרדד אותו.

5 מרכיבים ואופים: על משטח מקומח מרדדים את הבצק הקר לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ ובמרכז כל עיגול מזלפים שכבה דקה של מלית בקוטר 5 ס"מ. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-30-45 דקות עד שהבצק בשוליים תופח.

6 מחממים תנור ל-180 מעלות.

7 אופים בין 12 ל-15 דקות או עד להזהבה מוחלטת, ומגישים חם עם סלט ירוק בצד.

>> בפעם הקודמת הכנו עוגת בננה וגבינת שמנת

>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו