עוגת אגסים, מסקרפונה ואגוזי לוז
האגסים בשוק במחיר ממש טוב - זמן מעולה להכין את עוגת הסנדוויץ' האיטלקית הזאת, עם שכבות בצק אגוזי לוז, קרם מסקרפונה עשיר וסירופ אגסים מתוק. עוגה מקסימה שתעשה לכם נעים בסוף השבוע הקרוב
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגת הבסיס:
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ, או שתיים אם יש
170 גרם אגוזי לוז
1/3 כוס (45 גרם) קמח
6 ביצים בגודל L
2/3 כוס (130 גרם) סוכר
100 גרם חמאה מומסת
לאגסים בסירופ:
4 אגסים בינוניים (כ-350 גרם אגסים)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
מיץ מלימון אחד סחוט טרי
2 כפות קורנפלור
2 כפות רום (המשקה לא התמצית)
לסירופ סוכר:
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
1/2 כוס (120 מ"ל) מים
4 כפות רום
למלית מסקרפונה:
2 מכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 מכינים את עוגות הבסיס: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה. ממיסים במיקרוגל או על גבי להבה קטנה את החמאה ומצננים מעט.
2 במעבד מזון או במטחנה קטנה טוחנים דק את האגוזים יחד עם הקמח. מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר לקצף יציב במשך כ-10 דקות במהירות גבוהה. מקפלים פנימה בעדינות את האגוזים עד לפיזור מלא. מוסיפים גם את החמאה המומסת ומערבבים עד להטמעה. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין התבניות ואופים כל תבנית כ-15-18 דקות או עד שהעוגה משחימה ונהיית קפיצית למגע (אם אופים בתבנית אחת אופים כ-40-45 דקות). מצננים את העוגה לחלוטין. עוגה שנאפתה בתבנית אחת פורסים לרוחבה לאחר שהצטננה במלואה.
3 מכינים את האגסים בסירופ: קולפים, מנקים מליבה וקוצצים את האגסים לקוביות קטנות בגודל של 1X1 ס"מ. מניחים בסיר קטן. מוסיפים את מיץ הלימון והקורנפלור, מביאים לרתיחה על גבי להבה קטנה-בינונית במשך כ-5 דקות עד שהאגסים מתרככים והסירופ מסמיך. מסירים מהאש, ומוסיפים פנימה את הרום ומערבבים היטב. מצננים לחלוטין.
4 מכינים את סירופ הסוכר: בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים יחד עם הסוכר עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין ונוצר סירופ. מסירים מהאש, מוסיפים פנימה את הרום ומערבבים היטב. מצננים לטמפרטורת החדר.
5 מכינים את מלית המסקרפונה: מקציפים במיקסר את המסקרפונה יחד עם הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת קרם דמוי קצפת. מעבירים לקערה גדולה אחרת. מקציפים במיקסר (אין צורך לשטוף את הקערה) את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה - תחילה כשליש מכמות הקצפת ואחר כך את כל היתר. מוסיפים גם את האגסים יחד עם הסירופ ומקפלים היטב עד לפיזור אחיד.
6 מרכיבים את העוגה: מעבירים את אחת מעוגות הבסיס לצלחת הגשה, ומברישים במחצית מכמות סירופ הסוכר. סוגרים על גבי הבסיס את הקפיץ של התבנית, ומורחים מעל את כל כמות מלית המסקרפונה. מניחים מעל את המחצית השנייה של העוגה ומברישים במחצית השנייה של הסירופ. מעבירים לקירור למשך כשעתיים לכל הפחות. העוגה נשמרת עוד 4 ימים נוספים בקירור כשהיא עטופה היטב.
בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי.