סמבוסק פיצה כמו של אבולעפיה
מתכון לסמבוסק פיצה כמו של אבולעפיה שרק צריך לידו סלט ירקות טרי וביצה קשה - ויש לכם ארוחת ערב שלמה. האתגר האמיתי הוא להתאפק עם הביס הראשון ברגע שהם יוצאים זהובים וריחניים מהתנור
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
1 כף שטוחה מלח
1 ק"ג קמח לבן מנופה
שקית אבקת אפייה
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות סוכר
2 כפות חומץ
2 וחצי כוסות מים
5 כפות שמן
למילוי:
רוטב פיצה מוכן
גבינה צהובה מגוררת/מוצרלה מגוררת
זיתים מגולענים
לעיטור:
ביצה טרופה עם כף מים
שומשום
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200-220 מעלות.
2 מכינים את הבצק: שמים בקערה של מיקסר מלח, מעליו את הקמח, אבקת האפייה, השמרים, הסוכר, חומץ ומים ומתחילים ללוש. כשהבצק מתגבש מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק שנפרד מהצדדים ונשאר דביק לתחתית הקערה (אם צריך להוסיף עוד מים בהדרגה).
3 מניחים את הבצק להתפחה של כ-40 דקות.
4 לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לכ-25 יחידות.
5 מגלגלים כל כדור בצק לצורת לחמנייה עגולה.
6 מרדדים את הבצק לעלה דק, ממלאים אותו במרכזו כף רוטב פיצה, מפזרים גבינה וזיתים, מקפלים וסוגרים. מברישים בביצה טרופה ומים וזורים שומשום.
7 אופים כ-10 דקות או עד הזהבה.
* מומלץ להגיש עם ביצה קשה וירקות טריים.
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".