אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

סמבוסק פיצה כמו של אבולעפיה

מתכון לסמבוסק פיצה כמו של אבולעפיה שרק צריך לידו סלט ירקות טרי וביצה קשה - ויש לכם ארוחת ערב שלמה. האתגר האמיתי הוא להתאפק עם הביס הראשון ברגע שהם יוצאים זהובים וריחניים מהתנור

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 09/01/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 421 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1 כף שטוחה מלח

1 ק"ג קמח לבן מנופה

שקית אבקת אפייה

2 כפות שמרים יבשים

5 כפות סוכר

2 כפות חומץ

2 וחצי כוסות מים

5 כפות שמן

למילוי:

רוטב פיצה מוכן

גבינה צהובה מגוררת/מוצרלה מגוררת

זיתים מגולענים

לעיטור:

ביצה טרופה עם כף מים

שומשום

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200-220 מעלות.

2 מכינים את הבצק: שמים בקערה של מיקסר מלח, מעליו את הקמח, אבקת האפייה, השמרים, הסוכר, חומץ ומים ומתחילים ללוש. כשהבצק מתגבש מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק שנפרד מהצדדים ונשאר דביק לתחתית הקערה (אם צריך להוסיף עוד מים בהדרגה).

3 מניחים את הבצק להתפחה של כ-40 דקות.

4 לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לכ-25 יחידות.

סמבוסק פיצה - הבצק (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
סמבוסק פיצה - הבצק|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

5 מגלגלים כל כדור בצק לצורת לחמנייה עגולה.

6 מרדדים את הבצק לעלה דק, ממלאים אותו במרכזו כף רוטב פיצה, מפזרים גבינה וזיתים, מקפלים וסוגרים. מברישים בביצה טרופה ומים וזורים שומשום. 

סמבוסק פיצה - לפני הקיפול (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
סמבוסק פיצה - לפני הקיפול|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

7 אופים כ-10 דקות או עד הזהבה.

* מומלץ להגיש עם ביצה קשה וירקות טריים. 

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב