קיש ברוקולי וגבינת עזים
חוגגים שבועות עם קיש שופע כל טוב: בצק פריך ומלית מברוקולי ירוק ובריא, גבינת עזים רכה ועירית פיקנטית
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבסיס:
2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
175 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית סוכר
ביצה
למלית:
1 תפרחת ברוקולי בינונית, חתוכה לפרחים קטנים
3 ביצים
1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15%
1 גליל גבינת עזים, חתוכה לקוביות 2.5 ס"מ
2-1 שיני שום, כתושות
1/4 כוס עירית, קצוצה גס
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבסיס: מעבדים קמח, חמאה, מלח וסוכר במעבד מזון עם להב פלסטיק לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים לכדור בצק.
2 מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 32 ס"מ. מרפדים את תחתית ודפנות תבנית קיש בקוטר 28 ס"מ ומוציאים בצק עודף. דוקרים את התחתית במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות.
4 אופים 20-15 דקות, עד הזהבה קלה. מצננים 10 דקות.
5 מכינים את המלית ואופים: מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח. חולטים ברוקולי 3-2 דקות, רק עד שמתחיל להתרכך. מסננים היטב ומצננים כ-10 דקות.
6 טורפים ביצים בקערה, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. יוצקים על הבסיס.
7 אופים 35-30 דקות, עד הזהבה והתייצבות.
8 שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.
>> הנה עוד פשטידת ברוקולי מעולה