אוכל
צילום׃ באדיבות מחלבות גד

קיש ברוקולי וגבינת עזים

חוגגים שבועות עם קיש שופע כל טוב: בצק פריך ומלית מברוקולי ירוק ובריא, גבינת עזים רכה ועירית פיקנטית

| באדיבות מחלבות גד | פורסם 18/05/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 203 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס:

2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל

175 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 כפית שטוחה מלח

1/2 כפית סוכר

ביצה

למלית:

1 תפרחת ברוקולי בינונית, חתוכה לפרחים קטנים

3 ביצים

1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15%

1 גליל גבינת עזים, חתוכה לקוביות 2.5 ס"מ

2-1 שיני שום, כתושות

1/4 כוס עירית, קצוצה גס

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבסיס: מעבדים קמח, חמאה, מלח וסוכר במעבד מזון עם להב פלסטיק לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים לכדור בצק.

2 מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 32 ס"מ. מרפדים את תחתית ודפנות תבנית קיש בקוטר 28 ס"מ ומוציאים בצק עודף. דוקרים את התחתית במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות.

4 אופים 20-15 דקות, עד הזהבה קלה. מצננים 10 דקות.

5 מכינים את המלית ואופים: מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח. חולטים ברוקולי 3-2 דקות, רק עד שמתחיל להתרכך. מסננים היטב ומצננים כ-10 דקות.

6 טורפים ביצים בקערה, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. יוצקים על הבסיס.

7 אופים 35-30 דקות, עד הזהבה והתייצבות.

8 שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.

>> הנה עוד פשטידת ברוקולי מעולה

>> לכל המתכונים לשבועות