אוכל
תמונת AVI׃ mako

עוגת שוקולד ורוטב טופי מלוח

משחק בפה בין מתוק למלוח הוא אפילו יותר מוצלח כשמדובר בשוקולד מריר ואיכותי בשילוב עם רוטב טופי ונגיעות מלח גס

שרה ליברמן | הכי טעים שיש | פורסם 25/06/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(לתבנית עגולה 24 ס"מ):

350 גרם שוקולד מריר איכותי (70% לפחות)

150 גרם חמאה

6 חלמונים

1 כף קקאו

1/2 כפית תמצית וניל

2 כפות ליקר

6 חלבונים

קורט מלח אטלנטי

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

לרוטב טופי:

150 גרם סוכר חום כהה

50 גרם חמאה

80 מ"ל שמנת 38% שומן

1 מקל וניל

1 כפית רום

קורט מלח גס

אופן ההכנה:

1.    מחממים תנור ל-160 מעלות. ממיסים את השוקולד והחמאה מעל בן מארי עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה –  לאחר כל הוספה טורפים את התערובת במטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.

2.    מוסיפים לתערובת השוקולד את הקקאו, תמצית הווניל והליקר ומערבבים עד שהתערובת אחידה.  במקביל מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים עם מעט מלח ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.

3.    מקפלים את הקצף לתוך תערובת השוקולד לאט ובהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.

4.    מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.

5.    מעבירים את תערובת העוגה לתבנית משומנת (אפשר גם בתבנית מאורכת) ואופים 30-35 דקות.

6.    מוציאים את העוגה מהתנור כשהיא עדיין רוטטת מעט במרכז ועוטפים בנייר אלומיניום בעודה חמה.

7.    הרוטב: מגרדים את הגרגרים ממקל הווניל. בקערה מערבבים ביחד את כל חומרי הרוטב פרט לרום ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות להסמכה, מקררים ומוסיפים את הרום.

8.    מזלפים מעט מהרוטב על פרוסת עוגה או לצדה. מוסיפים כמה פתיתי מלח גס ומגישים.