אוכל
צילום׃ דן לב, על השולחן

פשטידת זוקיני, עגבניות ואורגנו

מקפיצים את הירקות, מוסיפים את הגבינות ואופים - דרך נעימה ביותר לחגוג סופ"ש של שבועות

מיכל מוזס | על השולחן | פורסם 02/06/22 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הקישואים והעגבניות עתירי נוזלים. לכן מקפיצים או מאדים מעט לפני שמוסיפים אותם. מומלץ להשתמש בעגבניות שרי תמר או אדמונית, שמכילות פחות נוזלים.

מרכיבים (6 מנות):

לתבנית ריבועית 22 על 22 ס"מ:

5 כפות שמן זית

700 גרם זוקיני או קישואים פרוסים לעובי 3-2 מ"מ

מלח

1 כפית אורגנו מיובש

100 גרם עגבניות שרי תמר חצויות או 3-2 עגבניות אדמוניות פרוסות לרבעים

1 שן שום כתושה

2 ביצים

250 גרם גבינת טבורוג מפוררת (או קוטג’)

1 גביע (200 מ”ל) שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

מתכונים לשבועות

מתכונים לעוגות גבינה

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מחממים מחבת עם 3 כפות שמן זית. מוסיפים קישואים, מתבלים במלח ואורגנו ומטגנים 5-3 דקות להזהבה. מניחים בתבנית בשכבה אחידה.

3 מוסיפים למחבת את יתרת השמן ומטגנים עגבניות עם שום במשך 2 דקות לאידוי נוזלים. מפזרים על הקישואים שבתבנית.

4 מערבבים ביצים, גבינה ושמנת בקערה. מתבלים במלח ויוצקים על הקישואים והעגבניות.

5 אופים כ-35 דקות להזהבה.

עוד פשטידות לשבועות

המתכון מתוך גיליון 255 של מגזין על השולחן.

בתיאבון!