אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

לביבות קוטג'

עד חנוכה אומנם יש עוד שבוע, אבל אין סיבה בעולם לא להכין את הלביבות האלה כבר מהיום. קוטג', ביצה, קמח, מלח-פלפל, טיגון קצר - ויש לכם ארוחת ערב סופר כיפית שהיא הכנה נהדרת להדלקת נרות

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 30/11/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 58 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-12 לביבות:

250 גרם קוטג 5%

1 ביצה

מלח

פלפל שחור

4 כפות קמח

חצי כפית אבקת אפייה

תוספות אפשריות:

זיתים

תירס

בצל ירוק

גבינת חלומי

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל המרכיבים. מוסיפים תוספות (אם רוצים), ומערבבים לאיחוד. אם הבלילה סמיכה מדי מוסיפים 2 כפות חלב.

כל המתכונים לחנוכה

2 מחממים מחבת עם כמות נדיבה של שמן (חשוב, כדי שהלביבות לא יידבקו) מעל להבה בינונית.

3 כשהשמן חם מניחים במחבת תלוליות מהבלילה בעזרת כף. מכסים את המחבת ומטגנים עד הזהבה, דקה-שתיים. הופכים בזהירות בעזרת מרית ומטגנים מהצד השני. מוציאים לנייר מגבת.

4 חוזרים על הפעולות עם כל הבלילה, ומגישים חם.

לביבות קוטג' במחבת (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
לביבות קוטג' במחבת|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!