חצ'פורי מהיר במחבת
מתקתקים בצק משני מרכיבים (שלושה כולל המלח) ומילוי פשוט לא פחות, יוצרים צורת פיתה וצורבים על המחבת 3 דקות מכל צד. איך לא הכרנו את המתכון הזה עד היום? באמת שערורייה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2-3 כוסות קמח תופח
200 מ”ל יוגורט
חצי כפית מלח (לא חובה)
מעט חמאה מומסת, לטיגון
למלית:
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
ביצה
מעט זעתר
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, היוגורט והמלח בקערה עד שנוצר בצק אחיד וגמיש (מתחילים עם שתי כוסות, ואם צריך מוסיפים עוד).
2 מערבבים יחד את חומרי המלית.
3 מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה דק בצורת פיתה.
4 מניחים מלית במרכז העלה, אוספים את הבצק מסביב וסוגרים מלמעלה (כמו חינקלי). תולשים את עודף הבצק, ומגלגלים לכדור (אפשר לראות את התהליך בווידיאו כאן).
5 מרדדים בזהירות את הבצק הממולא לפיתה בעובי של כס"מ.
6 מחממים מחבת עם תחתית כפולה ומנחים את הפיתה על המחבת. צורבים כ-3 דקות על אש בינונית (עד שהפיתה מזהיבה מלמטה), מורחים מעט חמאה מומסת והופכים, לטיגון מהצד השני. מורחים בחמאה גם את הצד הלא מרוח. מורידים מהאש ומגישים.
* מעדיפים לאפות? מרחו מעט שמן על הבצק, סדרו את החצ'פורי על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואפו כ-10 דקות ב-190 מעלות.
רון יוחננוב הוא בעל קבוצת הפייסבוק מבשלים ואופים עם רון יוחננוב.