אוכל
צילום׃ נעמי אבליוביץ', השף הלבן, תנובה

מונט בלנק - קינוח ערמונים ושטרויזל פקאן

קינוחים אישיים עם שכבות של קרם ערמונים, קצפת ופירורי בצק נימוכים

נעמי אבליוביץ' | השף הלבן, תנובה | פורסם 17/04/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה

1 פחית מחית ערמונים מתוקה (ניתן להשיג במעדניות וחנויות מתמחות)

שטרויזל חמאה פקאן:

¾ כוס (100גרם) קמח

¼ כוס (50 גרם) סוכר

¾ כוס (100 גרם) אגוזי פקאן, קצוצים גס

½ כפית מלח ים

100 גרם חמאה, מומסת

אופן ההכנה:

1 להכנת השטרויזל, מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 בקערה קטנה מניחים קמח, סוכר, אגוזי פקאן ומלח ומערבבים. מוסיפים את החמאה המומסת ובעזרת האצבעות מעבדים לתערובת פירורית.

3 מפזרים שכבה אחידה של התערובת בתבנית, אופים עד להזהבה, כ-30 דקות, ומניחים בצד.

4 מפוררים את השטרויזל לפרורים (ניתן להכין מראש ולאחסן בקופסה אטומה עד השימוש).

5 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.

6 להרכבת המנה, מניחים בתחתית 4 כוסות הגשה מעט מהשטרויזל. מניחים מעל שכבה של מחית ערמונים ומעליה קצפת. מחלקים את שטרויזל הפקאן בין המנות ומגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!>> לכל המתכונים לשבועות