מונט בלנק - קינוח ערמונים ושטרויזל פקאן
קינוחים אישיים עם שכבות של קרם ערמונים, קצפת ופירורי בצק נימוכים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
1 פחית מחית ערמונים מתוקה (ניתן להשיג במעדניות וחנויות מתמחות)
שטרויזל חמאה פקאן:
¾ כוס (100גרם) קמח
¼ כוס (50 גרם) סוכר
¾ כוס (100 גרם) אגוזי פקאן, קצוצים גס
½ כפית מלח ים
100 גרם חמאה, מומסת
אופן ההכנה:
1 להכנת השטרויזל, מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 בקערה קטנה מניחים קמח, סוכר, אגוזי פקאן ומלח ומערבבים. מוסיפים את החמאה המומסת ובעזרת האצבעות מעבדים לתערובת פירורית.
3 מפזרים שכבה אחידה של התערובת בתבנית, אופים עד להזהבה, כ-30 דקות, ומניחים בצד.
4 מפוררים את השטרויזל לפרורים (ניתן להכין מראש ולאחסן בקופסה אטומה עד השימוש).
5 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
6 להרכבת המנה, מניחים בתחתית 4 כוסות הגשה מעט מהשטרויזל. מניחים מעל שכבה של מחית ערמונים ומעליה קצפת. מחלקים את שטרויזל הפקאן בין המנות ומגישים מיד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!>> לכל המתכונים לשבועות