אוכל
צילום׃ Sea Wave, ShutterStock

גראטן תפוחי אדמה

מי שלא מנצל את ארוחת שבועות בשביל להכין גראטן - עם תפוחי אדמה פרוסים דק דק, שמנת וגבינות - פשוט לא יודע מה טוב בשבילו. אנחנו יודעים שאנחנו הולכים לדחוף תבנית כזאת לתנור, וזה העיקר

אורלי פלאי-ברונשטיין | מחלבות גד | פורסם 10/05/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לתבנית אפייה בינונית עמוקה:

1 קילו תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים דק (רצוי במנדולינה או במעבד מזון)

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית מלח

קורט אגוז מוסקט

2 כוסות חלב

1 כוס שמנת מתוקה

150 גרם קוואטרו מגוררת

60 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

1 מסדרים בסיר את פרוסות תפוחי האדמה ומעליהן את התבלינים והחלב.

>> מתכונים לשבועות

2 בוחשים בעדינות מעל להבה נמוכה. מרגע שהחלב רותח מבשלים 5 דקות ומסירים מהאש.

3 מוסיפים לסיר את השמנת המתוקה ו-100 גרם מהגבינה.

4 משמנים תבנית ומעבירים פנימה את תערובת תפוחי האדמה.

5 מפזרים את יתרת הגבינה מעל ומלמעלה קוביות חמאה.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 35 דק, עד הזהבה.