צילום׃ Sea Wave, ShutterStock
גראטן תפוחי אדמה
מי שלא מנצל את ארוחת שבועות בשביל להכין גראטן - עם תפוחי אדמה פרוסים דק דק, שמנת וגבינות - פשוט לא יודע מה טוב בשבילו. אנחנו יודעים שאנחנו הולכים לדחוף תבנית כזאת לתנור, וזה העיקר
אורלי פלאי-ברונשטיין | מחלבות גד
| פורסם 10/05/19
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לתבנית אפייה בינונית עמוקה:
1 קילו תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים דק (רצוי במנדולינה או במעבד מזון)
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
קורט אגוז מוסקט
2 כוסות חלב
1 כוס שמנת מתוקה
150 גרם קוואטרו מגוררת
60 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
1 מסדרים בסיר את פרוסות תפוחי האדמה ומעליהן את התבלינים והחלב.
2 בוחשים בעדינות מעל להבה נמוכה. מרגע שהחלב רותח מבשלים 5 דקות ומסירים מהאש.
3 מוסיפים לסיר את השמנת המתוקה ו-100 גרם מהגבינה.
4 משמנים תבנית ומעבירים פנימה את תערובת תפוחי האדמה.
5 מפזרים את יתרת הגבינה מעל ומלמעלה קוביות חמאה.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 35 דק, עד הזהבה.