אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגת גבינה פירורים קלאסית

רוצים להפגיז השנה בשולחן שבועות עם עוגת גבינה פירורים קלאסית אבל יציבה, יפה וטעימה כמו בקונדיטוריה? זה המתכון בשבילכם, ואל תאמינו לאף אחד שאומר לכם אחרת

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 13/05/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 246 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

דפי הג'לטין מקילים על ההכנה של עוגות גבינה פירורים, ועכשיו אפשר סוף סוף להשיגם בכל סופר, בגרסה כשרה. כלל חשוב לעבודה: את הדפים מכניסים לריכוך במים קרים, ממש קרים, כי אחרת הם פשוט יימסו. כשהם מתרככים סוחטים אותם בעזרת הידיים, ואם מדובר בתערובת חמה מכניסים אותם מיד לתערובת. במקרה הזה תערובת הגבינות היא קרה, ולכן יש להמס אותם כמה שניות במיקרו לפני ההוספה. אל דאגה, הכל מפורט בפנים. והתוצאה - כמו של קונדיטוריה.

מרכיבים :

לתחתית (תבנית בקוטר 24-26 ס"מ):

200 גרם חמאה קרה

2 כוסות קמח

כפית אבקת אפייה

2 חלמונים

כפית תמצית וניל

קורט מלח

5 כפות סוכר

 

למלית:

8 דפי ג'לטין במשקל 13 גרם בסך הכל

250 גרם גבינת שמנת

500 גרם גבינה לבנה

שלושת רבעי כוס סוכר

כפית תמצית וניל 

100 גרם שוקולד לבן

500 מ"ל שמנת להקצפה

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הפירורים: מחממים תנור ל-170 מעלות. 

>> מתכונים לשבועות

עוד מתכונים לעוגות גבינה

2 מעבדים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הקמח ואבקת האפייה, המלח והסוכר לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל ומעבדים בקצרה עד לקבלת פירורים עבים. אוספים את הבצק בידיים לכדור.

3 מחלקים את הבצק לשניים ומהדקים את מחציתו לתחתית של תבנית עגולה מתפרקת.

4 את המחצית השנייה של הבצק מרדדים על תבנית מרופדת בנייר אפייה לעלה בעובי 1 ס"מ.

5 מכניסים את שתי התבניות לאפייה של כ-20 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

6 מלית הגבינה: מכניסים את דפי הג'לטין למים קרים לכ-5 דקות, עד שהם מתרככים. בינתיים מערבבים את הגבינות עם הסוכר ותמצית הווניל.

7 ממיסים את השוקולד הלבן בזהירות במיקרו ומוסיפים לגבינות. מערבבים היטב.

8 סוחטים היטב את דפי הג'לטין מהמים, מעבירים אותם לצלוחית קטנה וממיסים במיקרו 5 שניות.

9 מוסיפים כוס מתערובת הגבינות לג'לטין המומס ומערבבים היטב. מחזירים את תערובת הג'לטין לתערובת הגבינות ומערבבים היטב.

10 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומערבבים בעדינות לתוך תערובת הגבינות.

11 מרכיבים את העוגה: שופכים את התערובת לתבנית העגולה, מעל הבסיס האפוי (לחילוץ קל - כדאי לרפד התבנית בשקף מסביב). את הבצק האפוי שנותר מפוררים לפירורים ומפזרים מלמעלה.

12 מכניסים לקירור ל-12 שעות, או מקפיאים ומפשירים במקרר לפני ההגשה.