אוכל
צילום׃ עודד קרני

לחמניות גבינה עם הרבה גאווה

כשתכינו את לחמניות הגבינה האלו תלמדו את השפעתה של אבקת האפייה על הבצק, אבל בעיקר תסבו הרבה אושר לאורחים

רוני מנדלמן | mako | פורסם 11/06/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

350 גרם קמח תופח (חבילה 1) או קמח רגיל + שקית אבקת אפיה

200 גרם חמאה לא קרה חתוכה לקוביות

250 גרם גבינה לבנה 9% (קופסה)

200 גרם גבינת פרמז'ן או ריקוטה מגוררת

ביצה

חלמון ביצה (להברשה לפני האפייה)

פירורי שומשום או קצח

מלח

פלפל

כלים

קערת ערבוב

כף

תבנית אפיה שטוחה

נייר אפיה

מברשת להברשת הביצה

מזלג לטריפת הביצה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל 180 מעלות.

2 מכניסים לקערת ערבוב קמח, חמאה, גבינה לבנה, גבינה מגוררת, ביצה, מלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3 על מגש עם נייר אפיה, מגלגלים עיגולים קטנים ומניחים אותם ברווחים גדולים בתבנית.

4 מברישים עם חלמון ומפזרים מעט שומשום או קצח.

5 מכניסים לתנור ל-20 דקות. בודקים אם הבצק התקשה וקיבל צורה. במידה ולא, משאירים עוד חמש דקות.

>> עוד מתכונים של טעימא