אוכל
תמונת AVI׃ mako

עוגת גבינה עם דובדבני אמרנה ורוטב תותים

עוגה עם בסיס פריך בטעם שוקולד, מלית גבינה ודובדבני אמרנה, ציפוי מתוק ורוטב תותים מעולה

שי ברנדס | מאסטר שף | פורסם 07/04/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית בקוטר 26 ס"מ

לבסיס:

200 גרם ביסקוויטים "פתי בר" שוקולד, טחונים

1 חבילה (100 גרם) חמאה מומסת

למלית:

1/2 3 גביעים (780 גרם) גבינת שמנת 25% בטעם טבעי

1 כוס (200 גרם) סוכר

1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה 9%

6 ביצים

1/4 כפית תמצית וניל

1/2 כוס דובדבני אמרנה מסוננים מנוזלים

לציפוי:

3 גביעים (600 גרם) שמנת חמוצה 9%

6 כפות סוכר

לרוטב תותים:

1 כוס תותים

1 כף מיץ לימון

2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה ומשטחים שכבה דקה בעובי 1/2 ס"מ בתבנית. מכניסים למקפיא ל-10 דקות.

2 מחממים את התנור ל-150 מעלות.

3 בינתיים מכינים את המלית: מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית מלבד הדובדבנים לתערובת אחידה. מוסיפים את הדובדבנים לערבוב מהיר. יוצקים את המלית על פני הבסיס ומחליקים.

4 אופים כ-45 דקות עד שהעוגה יציבה אך מרכזה עדיין רוטט מעט. מוציאים מהתנור אך משאירים אותו פועל. מצננים את העוגה כ-10 דקות.

5 מכינים את הציפוי: מערבבים שמנת חמוצה עם סוכר ומורחים בעדינות על פני העוגה. מחזירים לתנור ל-12 דקות נוספות.

6 מצננים ומכניסים לקירור למשך הלילה.

7 מכינים רוטב תותים: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר או במעבד מזון ומעבירים דרך מסננת דקה.

8 מגישים את העוגה עם רוטב תותים בצד.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

  >> לכל המתכונים לשבועות