עוגת גבינה בתוך כדור מרנג
כדורי מרנג ממולאים בעוגת גבינה, מוגשים בתוך מרק פירות יער עם קצפת ופסיפלורה
- זמן עבודהחמישים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
למרנג:
3 חלבונים
1 כוס (200 גרם) סוכר
לעוגת הגבינה:
375 גרם (2/3 1 גביעים) גבינת שמנת בטעם טבעי 25% שומן
150 גרם (3/4 גביע) שמנת חמוצה 9% שומן
קליפה מגוררת מלימון אחד
מעט תמצית וניל
50 גרם (5 כפות) קורנפלור
4 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
1 כוס (200 גרם) סוכר
למרק פירות יער:
6 כפות מגוון פירות יער – אוכמניות, תותים, תותי יער
5 כפות (50 גרם) קורנפלור
מעט מים לכיסוי
לקצפת:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
להגשה:
תוכן של פסיפלורה
1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
אופן ההכנה:
להכנת המרנג:
1.מחממים ומערבבים את החלבונים והסוכר בבן מארי (קערה המונחת על גבי סיר מים רותחים) עד לקבלת מרקם אחיד וחמים.
2 מעבירים למערבל ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
3 מורחים את קציפת המרנג בעזרת מרית על הדפנות של תבניות סיליקון בצורת חצי כדור.
4 מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 70 מעלות למשך שעתיים וחצי.
5 מוציאים מהתנור ומצננים כמה דקות עד לטמפרטורת החדר. הופכים בעדינות את התבניות ומשחררים את המרנג בעזרת לחיצה עדינה על תחתית הכדור.
להכנת עוגת הגבינה:
1 מערבבים לתערובת אחידה וחלקה את גבינת השמנת, השמנת החמוצה, גרידת הלימון, תמצית הווניל, החלמונים והקורנפלור.
2 בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים הנותרים והסוכר עד לקבלת קצף יציב.
3 מקפלים את קצף החלבונים אל תערובת הגבינות עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
4 מעבירים לתבנית אפייה עגולה (קוטר 26 ס"מ) ואופים כ-35 דקות על חום של 180 מעלות.
5 מוציאים את העוגה ומצננים מעט.
להכנת מרק פירות יער:
1 בסיר קטן מבשלים על אש נמוכה את פירות היער עם הקורנפלור ומעט מים (בגובה הפירות), במשך 30 דקות. מערבבים מדי פעם.
להכנת הקצפת:
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
הרכבת המנה:
1 בצלחות הגשה אישיות יוצקים מעט ממרק פירות היער.
2 מניחים מעל פירות היער חצי כדור מרנג ובעזרת כף ממלאים אותו בעוגת הגבינה.
3 מזלפים מעל המנה קצפת, מעליה מעט פסיפלורה (לא חובה) וסוגרים בחצי כדור מרנג נוסף.
4 מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.