אוכל
תמונת AVI׃ mako

עוגת גבינה בתוך כדור מרנג

כדורי מרנג ממולאים בעוגת גבינה, מוגשים בתוך מרק פירות יער עם קצפת ופסיפלורה

אבי לוי | מאסטר שף | פורסם 07/04/13 
  • זמן עבודהחמישים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למרנג:

3 חלבונים

1 כוס (200 גרם) סוכר

לעוגת הגבינה:

375 גרם (2/3 1 גביעים) גבינת שמנת בטעם טבעי 25% שומן

150 גרם (3/4 גביע) שמנת חמוצה 9% שומן

קליפה מגוררת מלימון אחד

מעט תמצית וניל

50 גרם (5 כפות) קורנפלור

4 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים

1 כוס (200 גרם) סוכר

למרק פירות יער:

6 כפות מגוון פירות יער – אוכמניות, תותים, תותי יער

5 כפות (50 גרם) קורנפלור

מעט מים לכיסוי

לקצפת:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38%

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

להגשה:

תוכן של פסיפלורה

1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר

אופן ההכנה:

להכנת המרנג:

1.מחממים ומערבבים את החלבונים והסוכר בבן מארי (קערה המונחת על גבי סיר מים רותחים) עד לקבלת מרקם אחיד וחמים.

2 מעבירים למערבל ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד וחלק.

3 מורחים את קציפת המרנג בעזרת מרית על הדפנות של תבניות סיליקון בצורת חצי כדור.

4 מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 70 מעלות למשך שעתיים וחצי.

5 מוציאים מהתנור ומצננים כמה דקות עד לטמפרטורת החדר. הופכים בעדינות את התבניות ומשחררים את המרנג בעזרת לחיצה עדינה על תחתית הכדור.

להכנת עוגת הגבינה:

1 מערבבים לתערובת אחידה וחלקה את גבינת השמנת, השמנת החמוצה, גרידת הלימון, תמצית הווניל, החלמונים והקורנפלור.

2 בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים הנותרים והסוכר עד לקבלת קצף יציב.

3 מקפלים את קצף החלבונים אל תערובת הגבינות עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

4 מעבירים לתבנית אפייה עגולה (קוטר 26 ס"מ) ואופים כ-35 דקות על חום של 180 מעלות.

5 מוציאים את העוגה ומצננים מעט.

להכנת מרק פירות יער:

1 בסיר קטן מבשלים על אש נמוכה את פירות היער עם הקורנפלור ומעט מים (בגובה הפירות), במשך 30 דקות. מערבבים מדי פעם.

 

להכנת הקצפת:

מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.

הרכבת המנה:

1 בצלחות הגשה אישיות יוצקים מעט ממרק פירות היער.

2 מניחים מעל פירות היער חצי כדור מרנג ובעזרת כף ממלאים אותו בעוגת הגבינה.

3 מזלפים מעל המנה קצפת, מעליה מעט פסיפלורה (לא חובה) וסוגרים בחצי כדור מרנג נוסף.

4 מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

  >> לכל המתכונים לשבועות