אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, תיק אוכל

קוקילידה: הגרסה המקוצרת

הגרסה הכי קלה שיש לקוקילידה, בלי אפייה ואפילו בלי גלידה. תענוג קפוא של שני כדורי שוקולד משוטחים וביניהם קרם וניל, שהופך את הקיץ להרבה יותר נסבל

אינס שילת ינאי | תיק אוכל | פורסם 13/07/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 273 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעיסת כדורי השוקולד

300 גרם פתי בר בטעם שוקולד

60 גרם חמאה מומסת

3 כפות קקאו

כף תמצית רום

1/2 כוס סוכר

3 כפות צימוקים קצוצים (לא חובה)

חצי כוס חלב

לקרם הווניל

1 מיכל של שמנת מתוקה

1 שקית פודינג בטעם וניל

1/2 כוס חלב

1/2 כוס חלב מרוכז ממותק

לציפוי הדפנות

100 גרם אגוזי לוז מסוכרים מרוסקים

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד את כל החומרים של עיסת כדורי השוקולד, משטחים תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקרר לחצי שעה.

2 מקציפים יחד את כל חומרי קרם הווניל לקרם יציב.

3 מוציאים את עיסת כדורי השוקולד המשוטחת מהמקרר, ובעזרת חותכן עוגיות עגול או כוס קורצים עיגולים. יש להקפיד על מספרים זוגיים מכיוון שנדרשות 2 עוגיות לכל קוקילידה.

4.מעבירים את קרם הווניל לשקית זילוף, מזלפים על עוגייה אחת קרם בצורה אחידה וסוגרים בעזרת עוגייה שנייה. חוזרים על הפעולה עם כל העיגולים (מהשאריות ניתן להכין כדורי שוקולד).

5 מניחים את אגוזי הלוז המסוכרים בקערה ומגלגלים את הקוקילידה כך שקצוות הקרם החשופות יקבלו ציפוי פריך.

6 מאחסנים בקופסה אטומה במקפיא. למי שמעדיף את הקוקילידה רכה, מומלץ להניח שעה לפני ההגשה במקרר ולמי שאוהב את הקשיחות מומלץ לאכול ישר מהמקפיא. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

המתכון התפרסם בבלוג "תיק אוכל" של אינס שילת ואפיק גבאי