צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל
כדורי אלפחורס ב-4 מרכיבים
כל מה שכיף וטעים באלפחורס - רק בכלום מרכיבים, ממש מעט ועבודה ובלי להדליק תנור אפילו. במילים אחרות: תנו לכדורי השוקולד האהובים מנוחה השבוע, כי יש כאן כדורים חדשים שהולכים לככב אצל הילדים
רון יוחננוב | mako אוכל
| פורסם 19/11/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
(ל-25-30 כדורים)
250 גרם ביסקוויטים (אפשר גם בטעם קרמל)
4 כפות ריבת חלב
200 מ"ל שמנת מתוקה
קוקוס טחון לציפוי
אופן ההכנה:
1 מפוררים את הביסקוויטים במעבד מזון או מרסקים ידנית עד שהם טחונים דק.

2 מוסיפים את ריבת החלב והשמנת לביסקוויטים הטחונים ומערבבים.
3 מעבירים את התערובת לצינון והתייצבות במקרר (רבע שעה לפחות).

4 מגלגלים לכדורים (במשקל 20 גרם בערך כל אחד), וטובלים כל אחד בקוקס הטחון. מגישים או מעבירים לקופסת אחסון.

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".