עוגת גבינה גן עדן
עוגת גבינה אפויה צחורה כשלג, שלא מצריכה תהליך הכנה מורכב. בעלת מרקם נימוח ומאוד עדין
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקלתית:
100 גרם ביסקוויטים, טחונים לפירורים
70 גרם חמאה, מומסת
למלית הגבינה:
750 גרם גבינה 5% רכה
120 גרם סוכר (חצי כוס ועוד שתי כפות שטוחות)
300 גרם שמנת חמוצה 15% (גביע וחצי)
80 גרם אינסטנט פודינג וניל (שקית)
1 ביצה XL ועוד חלמון
מעט גרידה מתפוז או לימון
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-150 מעלות.
2 מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית משומנת בקוטר 19-20 ס"מ ומהדקים. מעבירים למקרר.
3 מכינים את המלית: מערבלים יחד את כל המצרכים: גבינה, סוכר, שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג, ביצה, חלמון וקליפת תפוז או לימון.
4 מוזגים את התערובת לתבנית ואופים כ-10 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-120 ואופים עוד כ-45 דקות, עד שהתערובת מתייצבת. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.
* שומרים במקרר עד שבוע ימים.
גיוונים:
- תחתית שוקולד: מכינים בסיס מביסקוויטים בטעם שוקולד באותה הכמות.
- ניתן להניח פירות כמו משמשים או אפרסקים חצויים בתחתית, למזוג את המלית ולאפות ביחד.
- ניתן לשלב פירות טריים מעל העוגה. רצוי פירות אדומים מעט חמצמצים, מפודרים באבקת סוכר.
- ניתן לצפות ביוגורט מעורבב עם כף אבקת סוכר, כמו בתמונה: מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור מוזגים את התערובת על העוגה ומשטחים. מחזירים לתנור ל-7 דקות נוספות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> הנה עוד מתכון מעולה לעוגת גבינה אפויה