אוכל
צילום׃ דן פרץ, תנובה

עוגת גבינה גן עדן

עוגת גבינה אפויה צחורה כשלג, שלא מצריכה תהליך הכנה מורכב. בעלת מרקם נימוח ומאוד עדין

מיקי שמו | תנובה | פורסם 27/04/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 246 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית:

100 גרם ביסקוויטים, טחונים לפירורים

70 גרם חמאה, מומסת

למלית הגבינה:

750 גרם גבינה 5% רכה

120 גרם סוכר (חצי כוס ועוד שתי כפות שטוחות)

300 גרם שמנת חמוצה 15% (גביע וחצי)

80 גרם אינסטנט פודינג וניל (שקית)

1 ביצה XL ועוד חלמון

מעט גרידה מתפוז או לימון

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-150 מעלות.

2 מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית משומנת בקוטר 19-20 ס"מ ומהדקים. מעבירים למקרר.

3 מכינים את המלית: מערבלים יחד את כל המצרכים: גבינה, סוכר, שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג, ביצה, חלמון וקליפת תפוז או לימון.

4 מוזגים את התערובת לתבנית ואופים כ-10 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-120 ואופים עוד כ-45 דקות, עד שהתערובת מתייצבת. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.

* שומרים במקרר עד שבוע ימים.

 

גיוונים:

- תחתית שוקולד: מכינים בסיס מביסקוויטים בטעם שוקולד באותה הכמות.

- ניתן להניח פירות כמו משמשים או אפרסקים חצויים בתחתית, למזוג את המלית ולאפות ביחד.

- ניתן לשלב פירות טריים מעל העוגה. רצוי פירות אדומים מעט חמצמצים, מפודרים באבקת סוכר.

- ניתן לצפות ביוגורט מעורבב עם כף אבקת סוכר, כמו בתמונה: מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור מוזגים את התערובת על העוגה ומשטחים. מחזירים לתנור ל-7 דקות נוספות.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> הנה עוד מתכון מעולה לעוגת גבינה אפויה