אוכל
צילום׃ דניה ויינר, mako אוכל

עוגת גבינה ושוקולד לבן, עם ממרח לוטוס

עוגת לוטוס קלילה שמצליחה לשלב בתוכה פעמיים עוגיות לוטוס קרמליות - גם בתחתית הפירורית וגם בציפוי עם ממרח לוטוס. כיף של עוגה

חן שוקרון | על השולחן | פורסם 05/05/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 3819 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית בקוטר 24 ס"מ

לבסיס:

2 כוסות (200 גרם) עוגיות לוטוס טחונות לפירורים דקים

75 גרם חמאה מומסת

לקרם גבינה ושוקולד לבן:

100 גרם שוקולד לבן קצוץ

60 מ"ל (1/4 כוס) חלב

25 גרם חמאה

1 חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל

1 מיכל (225 גרם) גבינת שמנת 25%

1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%

65 גרם (1/3 כוס) סוכר

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

לציפוי:

150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבסיס של עוגת הלוטוס: מערבבים עוגיות וחמאה מומסת לתערובת לחה, מעבירים לתבנית ומהדקים בשכבה אחידה. שומרים במקפיא בזמן שמכינים את המלית.

2 מכינים את הקרם: ממיסים במיקרוגל שוקולד, חלב וחמאה. מערבבים לקבלת תערובת נוזלית ומצננים מעט.

3 שמים גבינות ואבקת אינסטנט פודינג בקערה נפרדת ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן וטורפים במטרפה ידנית לבלילה חלקה.

4 מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה בשלושה מחזורים.

5 מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים בדופן הפנימית שקף לעוגה. יוצקים את קרם הגבינה מעל הבסיס ומיישרים את פניה בעזרת מרית מדורגת. שומרים במקרר למשך הלילה.

6 מכינים את הציפוי ומצפים: מניחים ממרח לוטוס בקערה ומחממים כמה שניות במיקרוגל עד שהוא נוזלי. מערבבים היטב ויוצקים על עוגת הלוטוס הקרה – מטים את התבנית כך שהציפוי יכסה את פניה באופן אחיד. מחזירים למקרר ל-30 דקות להתייצבות. ניתן לשמור במקרר עד 5 ימים.

>> והנה מתכון לעוגת גבינה פירורים, שתמיד טוב שיהיה לכם