עוגת תפוחים אפויה בקרם יוגורט
עוגה מתוקתקת של תום פרנץ, שמוגשת עם רוטב טופי-פקאן קטלני. האמת? בשבילנו השוס האמיתי הוא קרם הווניל האפוי, עם האינסטנט פודינג בפנים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
תבנית בקוטר 24 או 26 ס"מ
לבצק פריך:
200 גרם קמח מנופה (1.5 כוסות)
1 שקית אבקת אפייה
80 גרם סוכר (4 כפות)
80 גרם חמאה רכה
1 ביצה
למלית:
2 תפוחים גדולים ירוקים (גראני סמית)
1.5 גביעי יוגורט טבעי 3% שומן (300 מ"ל)
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
8 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 ביצים
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1 כפית קינמון
לרוטב טופי-פקאן:
7 כפות סוכר חום
100 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן
50 גרם אגוזי פקאן קלויים וקצוצים
מעט מלח
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מעבדים בידיים או במיקסר את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, החמאה והביצה עד שנוצר בצק אחיד.
2 משטחים את הבצק (באצבעות) על תחתית התבנית והדפנות שלה.
3 מאחסנים את התבנית במקרר בזמן שמכינים את התפוחים ואת המלית.
4 מכינים את התפוחים: קולפים את התפוחים ומסלקים את הליבות. חוצים ופורסים לפרוסות דקות מאוד בעזרת מנדולינה, הלהב הגדול של פומפייה או סכין חדה.
5 מכינים את המלית: טורפים את היוגורט ואת השמנת החמוצה עם 5 כפות מהסוכר, תמצית הווניל והביצים.
6 מוסיפים את הפודינג, וטורפים היטב עד שהקרם חלק ואין בו גושים. אין צורך להשתמש במיקסר, מטרפה ידנית מספיקה.
7 מחממים את התנור ל-180 מעלות. מסדרים מחצית מהתפוחים בשכבה אחידה בצורה נאה על הבסיס הפריך ויוצקים עליהם את המלית.
8 מסדרים מלמעלה את שאר התפוחים בצורה נאה. מערבבים בקערית את 3 כפות הסוכר הנותרות ואת הקינמון ומפזרים מעל התפוחים.
9 מכניסים לתנור ואופים 45 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת. מוציאים ומצננים על רשת.
10 מכינים את הרוטב: ממיסים את הסוכר בסיר קטן עד שהוא נמס והופך לקרמל. בשלב זה יש לעמוד כל הזמן ליד הסיר, לבחוש כל הזמן ולהיזהר לא לשרוף את הסוכר, אחרת הקרמל יהיה מריר. מסירים את הסיר מהאש ומיד, בזהירות רבה, מוזגים פנימה את השמנת המתוקה בהדרגה תוך כדי ערבוב בכף עץ, עד שהשמנת מתאחדת עם הקרמל ומתקבל רוטב קרמי.
11 מוסיפים את הפקאנים הקצוצים ומעט מלח.
12 יוצקים את הרוטב על העוגה ומגישים מיד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!