בראוניז שיש מג'הול ומסקרפונה
הם אולי נראים כמו בראוניז קלאסיים אבל הם ממש, ממש לא. אז איך יוצאים בראוניז שמכינים מתמרים? עסיסיים בטירוף, תודה ששאלתם. וחכו שתפגשו את המסקרפונה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית 20 על 20 ס"מ:
10 תמרי מג'הול גדולים מגולענים (220 גרם לאחר הגלעון)
1 כוס (240 מ"ל) מים
1 כפית שטוחה סודה לשתייה
חצי קופסה (125 גרם) מסקרפונה
2 ביצים (אחת מהן מופרדת לחלמון ולחלבון)
1 כף אבקת סוכר
חצי כוס (70 גרם) קמח לבן מנופה + מעט לקימוח התבנית
2 וחצי כפות (20 גרם) אבקת קקאו איכותית
1 כפית אבקת אפייה
חצי כפית קינמון
75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר + מעט לשימון התבנית
רבע כוס (50 גרם) סוכר חום כהה
רבע כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מביאים לרתיחה את המים עם התמרים בסיר בינוני. מנמיכים את האש לבינונית, מוסיפים סודה לשתייה, מערבבים ומבשלים 5 דקות. התערובת מתנפחת ומבעבעת - היזהרו שלא תגלוש. מכבים את האש, מכסים ומשהים 10 דקות. טוחנים בבלנדר 3 דקות לפחות לתערובת חלקה, ומצננים כ-15 דקות.
2 מערבבים את המסקפרונה עם חלבון אחד ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת חלקה. שומרים במקרר.
3 מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה ומקמחים מעט.
4 מנפים בקערה קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה וקינמון.
5 מקציפים במיקסר חמאה, סוכר ומלח כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים ביצה וחלמון ומקציפים כ-3 דקות. מנמיכים את המהירות, יוצקים במתינות את תערובת התמרים הפושרת, מערבלים מעט ומוסיפים את תערובת הקמח. מערבלים רק עד שנוצרת בלילה חלקה. יוצקים לתבנית.
6 עורמים בעזרת כף תלוליות קטנות מתערובת המסקרפונה. נועצים קיסם במרכז כל תלולית ומסובבים ליצירת דוגמת שיש.
7 אופים כ-35 דקות עד להתייצבות. מצננים וחותכים לקוביות בגודל הרצוי. שומרים עד שבוע בקופסה אטומה במקרר.
*גיוון: רוטב טופי מסקרפונה - מחממים בסיר קטן על אש נמוכה חצי קופסת מסקרפונה (הנותרת), שליש כוס (70 גרם) סוכר חום כהה וקורט מלח תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לבעבוע עדין. מוסיפים כף קוניאק או ברנדי, מערבבים ומורידים מהאש. סמוך להגשה יוצקים את הרוטב החם על הבראוניז החתוכים.