אוכל
צילום׃ תנובה

מאפה שמש עם מנגולד ופטה

מאפה יפהפה שנראה כמו שמש או כמו פרח חמנית. פריכותו של בצק העלים יוצרת ניגוד מקסים עם המלית הנימוחה

| תנובה | פורסם 25/04/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כמות החומרים במתכון מתאימה ל-2 מאפים בקוטר 24 ס”מ

מרכיבים :

1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה, מופשר עפ”י הוראות היצרן

למלית:

1 גביע קוטג’ 5%

250 גרם גבינת קשקבל מגוררת

מלח

פלפל שחור

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר טרי

4 גבעולי מנגולד טריים (ללא החלק הלבן) קצוצים

1 קופסה (250 גרם) גבינת פטה עזים 16%, מפוררת

1 צנצנת (180 גרם) ממרח ארטישוק

ביצה טרופה להברשה

אופן ההכנה:

1 מכינים את המלית: מערבבים קוטג’, מחצית מכמות הקשקבל, מלח, פלפל ואגוז מוסקט לתערובת אחידה. קוצצים מנגולד ומערבבים בקערה נפרדת עם גבינת פטה מפוררת ועם יתרת הקשקבל.

2 מעצבים ואופים: חוצים את הבצק לרוחבו. חותכים עיגול בקוטר 24 ס”מ (בעזרת צלחת או טבעת אפייה) ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מסמנים עיגול פנימי בקוטר 20 ס”מ. יוצרים חתכים סביב שולי הבצק במרווחים של 5 ס”מ. מרימים קצה של חתך ומקפלים באלכסון למשולשים קטנים (ראו בתצלום). מכינים את העיגול השני באותה צורה. מעבירים למקפיא למשך 10 דקות.

3 מחממים תנור ל-190 מעלות.

4 מורחים מחצית מכמות ממרח הארטישוק על העיגול הפנימי של הבצק ועליו מניחים מחצית מתערובת הגבינות. עורמים במרכז העיגול מחצית מתערובת המנגולד (במהלך האפייה הערימה מתיישרת אך אינה נוזלת). מברישים בביצה את שולי הבצק החשופים. ממלאים באותה צורה את עיגול הבצק השני.

5 אופים כ-30 דקות עד שהמאפה מזהיב. מצננים מעט ומגישים.

* אם לא מגישים מיד, ממלאים את המאפה כמוסבר במתכון (שלב 4) ומקפיאים. כשרוצים להגיש, אופים כ-30 דקות — אין צורך להפשיר מראש.

המתכון מתוך סדנת שבועות של תנובה.

  >> לכל המתכונים לשבועות