אוכל
צילום׃ חן שוקרון

עוגת תפוזים עם שוקולד

עוגה בחושה רכה עם תפוזים, משובצת נטיפי שוקולד ושבבי קוקוס. נהדרת וקלה להכנה

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 17/08/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 76 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה:

תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ או לאינגליש קייק באורך 30 ס"מ

1.5 כוסות (210 גרם) קמח

שקית (10 גרם) אבקת אפייה

קורט מלח

1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון

1/2 כוס (100 גרם) שוקולד צ'יפס מריר

1/2 כוס (125 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי

1/2 כוס (125 מ"ל) שמן קנולה

2 ביצים בגודל L

1 כוס (200 גרם) סוכר

1/2 גביע (100 גרם) יוגורט 3%

1 כפית תמצית וניל

2 כפיות גרידת תפוז דקה

לסירופ:

1/2 כוס (125 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים היטב תבנית קוגלהוף, או מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.

2 מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הקוקוס והשוקולד צ'יפס ומערבבים היטב כך שהשוקולד יקומח מכל הכיוונים.

3 בקערה אחרת מערבבים יחד את מיץ התפוזים, השמן, הביצים, הסוכר, היוגורט, תמצית הווניל וגרידת התפוז.

4 מוסיפים את תערובת הקמח לקערת מיץ התפוזים ומערבבים רק שהקמח נספג. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

5 בזמן שהעוגה נאפית מכינים את הסירופ: יוצקים לסיר קטן את מיץ התפוזים ומוסיפים את הסוכר. מביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כשתי דקות, עד להמסה מלאה של הסוכר. מסירים מהאש ומצננים.

6 עם צאת העוגה מהתנור דוקרים אותה מספר פעמים בעזרת שיפוד עץ או קיסם, ויוצקים את הסירופ באופן אחיד. מצננים לחלוטין.

* הערה: ניתן להפוך את העוגה לפרווה – מוותרים על היוגורט, ומוסיפים עוד 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים.

(כלי אמייל: GIMINI)

בקרו בבלוג של חן שוקרון - מתוקים שלי

 הכנתם? ספרו לנו איך יצא!