עוגת תפוזים עם שוקולד
עוגה בחושה רכה עם תפוזים, משובצת נטיפי שוקולד ושבבי קוקוס. נהדרת וקלה להכנה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה:
תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ או לאינגליש קייק באורך 30 ס"מ
1.5 כוסות (210 גרם) קמח
שקית (10 גרם) אבקת אפייה
קורט מלח
1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
1/2 כוס (100 גרם) שוקולד צ'יפס מריר
1/2 כוס (125 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
1/2 כוס (125 מ"ל) שמן קנולה
2 ביצים בגודל L
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/2 גביע (100 גרם) יוגורט 3%
1 כפית תמצית וניל
2 כפיות גרידת תפוז דקה
לסירופ:
1/2 כוס (125 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים היטב תבנית קוגלהוף, או מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
2 מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הקוקוס והשוקולד צ'יפס ומערבבים היטב כך שהשוקולד יקומח מכל הכיוונים.
3 בקערה אחרת מערבבים יחד את מיץ התפוזים, השמן, הביצים, הסוכר, היוגורט, תמצית הווניל וגרידת התפוז.
4 מוסיפים את תערובת הקמח לקערת מיץ התפוזים ומערבבים רק שהקמח נספג. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
5 בזמן שהעוגה נאפית מכינים את הסירופ: יוצקים לסיר קטן את מיץ התפוזים ומוסיפים את הסוכר. מביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כשתי דקות, עד להמסה מלאה של הסוכר. מסירים מהאש ומצננים.
6 עם צאת העוגה מהתנור דוקרים אותה מספר פעמים בעזרת שיפוד עץ או קיסם, ויוצקים את הסירופ באופן אחיד. מצננים לחלוטין.
* הערה: ניתן להפוך את העוגה לפרווה – מוותרים על היוגורט, ומוסיפים עוד 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים.
(כלי אמייל: GIMINI)
בקרו בבלוג של חן שוקרון - מתוקים שלי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!