עוגת טחינה ושוקולד צ'יפס
לפעמים כמה שעוגה פשוטה יותר ככה היא מגרה יותר, למשל במקרה הזה: עוגה סופר ריחנית, רכה ועשירה, שיש בה גם טחינה, גם שוקולד צ'יפס וגם שמנת חמוצה. רוצים פרווה? גם זה אפשרי
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית אינגליש קייק:
210 גרם (כוס וחצי) קמח
1 כפית יפה אבקת אפייה
120 גרם (חצי כוס) טחינה גולמית
200 גרם (גביע) שמנת חמוצה
100 גרם (חצי כוס) שמן
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים L
200 גרם (כוס) סוכר
רבע כפית מלח
130 גרם (שני שליש כוס) שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות. מנפים לקערה קמח ואבקת אפייה. בקערה נפרדת מערבבים טחינה גולמית, שמנת חמוצה, שמן ותמצית וניל.
2 מקציפים ביצים, סוכר ומלח במשך 5 דקות עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
לבלוג של ענבל – פיית העוגיות
3 מנמיכים את מהירות הקצפה ומוסיפים את תערובת הקמח בכמה פעמים לסרוגין עם תערובת הטחינה. מערבלים רק עד לקבלת בלילה אחידה.
4 יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת, מפזרים עליה שוקולד צ'יפס ובוחשים קלות כדי לערבב אותם פנימה.
5 אופים 40-45 דקות עד שהעוגה משחימה וקיסם שננעץ בה יוצא כמעט יבש. מצננים וזוללים.
* לגרסת פרווה ניתן להמיר את השמנת החמוצה בחלב קוקוס או במיץ תפוזים.