אוכל
צילום׃ בועז לביא, ifeel

פשטידת תירס

פשטידה פשוטה להכנה עם תירס, נהדרת כארוחה קלילה לצד סלט ירקות

ליאורה קרן | ifeel | פורסם 09/08/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 78 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(ל-3 תבניות אינגליש קייק באורך 26 ס"מ):

2 גביעי יוגורט (רצוי יוגורט כבשים)

1 גביע (200 מ"ל) קוטג' 5%

1 כוס (200 מ"ל) שמן קנולה

4 ביצים גדולות

½2 כוסות (350 גרם) קמח תופח

200 גרם גבינה בולגרית מעודנת, מפוררת

200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

עלי תימין מ-3-2 ענפים

1/4 כפית פלפל שחור

400 גרם גרגירי תירס (קפואים ומופשרים או מקופסת שימורים)

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את היוגורט, הקוטג' והשמן. מוסיפים את הביצים ומערבבים. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב עד שהוא נבלע.

2 מוסיפים תוך כדי בחישה את הגבינות, התבלינים וגרגירי התירס.

3 משמנים את התבניות ומחלקים את התערובת לשלושתן. אופים במשך חצי שעה במצב טורבו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או עד שהפשטידות מזהיבות ותופחות וגפרור שננעץ בהן יוצא יבש.

משדרגים: אפשר לבזוק לפני האפייה מעט שומשום, קצח או גבינה מגוררת.

* אפשר להקפיא את הפשטידה או לשמור עד שבוע במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!