פשטידת תירס
פשטידה פשוטה להכנה עם תירס, נהדרת כארוחה קלילה לצד סלט ירקות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
(ל-3 תבניות אינגליש קייק באורך 26 ס"מ):
2 גביעי יוגורט (רצוי יוגורט כבשים)
1 גביע (200 מ"ל) קוטג' 5%
1 כוס (200 מ"ל) שמן קנולה
4 ביצים גדולות
½2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
200 גרם גבינה בולגרית מעודנת, מפוררת
200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
עלי תימין מ-3-2 ענפים
1/4 כפית פלפל שחור
400 גרם גרגירי תירס (קפואים ומופשרים או מקופסת שימורים)
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את היוגורט, הקוטג' והשמן. מוסיפים את הביצים ומערבבים. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב עד שהוא נבלע.
2 מוסיפים תוך כדי בחישה את הגבינות, התבלינים וגרגירי התירס.
3 משמנים את התבניות ומחלקים את התערובת לשלושתן. אופים במשך חצי שעה במצב טורבו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או עד שהפשטידות מזהיבות ותופחות וגפרור שננעץ בהן יוצא יבש.
משדרגים: אפשר לבזוק לפני האפייה מעט שומשום, קצח או גבינה מגוררת.
* אפשר להקפיא את הפשטידה או לשמור עד שבוע במקרר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!