עוגת במבה קפואה
חמישה מרכיבים, עשר דקות עבודה - ויש לכם עוגה נפלאה שמתפקדת בכיף גם כגלידה
- זמן עבודהיותר משלוש שעות
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 ביצים
שלושת רבעי כוס סוכר
קופסת שמנת מתוקה 38 אחוז (250 מ"ל)
חבילת במבה (80 גרם)
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1 מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה, עד שמתקבל קצף יציב.
2 מוסיפים את החלמונים למיקסר ומקציפים כדקה יחד עם קצף החלמונים, ומעבירים לקערה.
3 מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצף יציב.
4 מאחדים את הקצפת עם תערובת הביצים והסוכר, ומוסיפים מעט תמצית וניל.
5 מועכים את הבמבה בקערה נפרדת, ומאחדים עם תערובת הגלידה.
7 מעבירים לשתי תבניות מאורכות ושומרים בהקפאה לפחות 7-8 שעות. אם רוצים לאכול כגלידה רגילה וטעימה, ניתן להעביר לכל כלי ולהקפיא כ-4 שעות.
הערות:
* ניתן לפזר מעל הגלידה פירורי במבה אך יש לקחת בחשבון שהם מתייבשים בהקפאה, לכן אם רוצים אז מומלץ להוסיף את פירורי הבמבה ממש לקראת ההגשה.
* למתכון פרווה מחליפים את השמנת המתוקה הרגילה בשמנת מתוקה פרווה.
* במקום הבמבה אפשר לשים 6 כפות גדושות חמאת בוטנים.