אוכל
צילום׃ מור בקר

עוגת במבה קפואה

חמישה מרכיבים, עשר דקות עבודה - ויש לכם עוגה נפלאה שמתפקדת בכיף גם כגלידה

מור בקר | null | פורסם 11/01/12 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 59 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 ביצים

שלושת רבעי כוס סוכר

קופסת שמנת מתוקה 38 אחוז (250 מ"ל)

חבילת במבה (80 גרם)

כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה, עד שמתקבל קצף יציב.

2 מוסיפים את החלמונים למיקסר ומקציפים כדקה יחד עם קצף החלמונים, ומעבירים לקערה.

3 מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצף יציב.

4 מאחדים את הקצפת עם תערובת הביצים והסוכר, ומוסיפים מעט תמצית וניל.

5 מועכים את הבמבה בקערה נפרדת, ומאחדים עם תערובת הגלידה.

7 מעבירים לשתי תבניות מאורכות ושומרים בהקפאה לפחות 7-8 שעות. אם רוצים לאכול כגלידה רגילה וטעימה, ניתן להעביר לכל כלי ולהקפיא כ-4 שעות.

הערות:

* ניתן לפזר מעל הגלידה פירורי במבה אך יש לקחת בחשבון שהם מתייבשים בהקפאה, לכן אם רוצים אז מומלץ להוסיף את פירורי הבמבה ממש לקראת ההגשה.

* למתכון פרווה מחליפים את השמנת המתוקה הרגילה בשמנת מתוקה פרווה.

* במקום הבמבה אפשר לשים 6 כפות גדושות חמאת בוטנים.