עוגת גבינה בניחוח לימוני
עוגת גבינה קלילה ומהירה שאינה דורשת הקצפות וג'לטין ומקבלת את טעמו וניחוחו של הלימון
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
לבצק
11/2 כוסות (300 גרם) ביסקוויטים מכל סוג, אפשר אף שאריות עוגה ועוגיות מרוסקות יחד
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
2 כפות סילאן (דבש תמרים)
1 כפית קליפת לימון, מגוררת
1 כף אבקת קקאו, מנופה
למלית
1 גביע גבינה לבנה 9% שומן (250 גרם)
2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן (500 גרם)
½ כוס סוכר
6 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
קליפה מגוררת מ 1- לימון
מיץ מ 1- לימון
לציפוי
2 גביעי שמנת חמוצה
½ כוס סוכר
1 כפית קליפת לימון, מגוררת
3-2 טיפות תמצית וניל
לעיטור
שבבי קרמל (פייטה פייטן) או פירורי ביסקוויטים או ופלים
½ כוס קליפות לימון מסוכרות
אופן ההכנה:
1 מניחים את הביסקוויטים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ולשׁים לקבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק בתחתית תבנית האפייה בשכבה אחידה.
2 שמים את כל חומרי המלית בקערה גדולה וטורפים במטרפה עד לקבלת בלילה אחידה. מעבירים את הבלילה אל התבנית ומשטחים.
3 אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה ( 220 מעלות) כ 25- דקות, ומצננים.
4 בקערית בוחשים את כל חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה. משטחים ומחזירים לאפייה ל 8- דקות, עד שהציפוי מתייצב.
5 מעטרים את דופנות העוגה בשבבי הקרמל או בפירורי הביסקטוויטים או הוופלים, ומסדרים את קליפות הלימון המסוכרות על פני העוגה.