אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, העוגות של פסקל, הוצאת קוראים

עוגת גבינה בניחוח לימוני

עוגת גבינה קלילה ומהירה שאינה דורשת הקצפות וג'לטין ומקבלת את טעמו וניחוחו של הלימון

פסקל פרץ-רובין | העוגות של פסקל, הוצאת קוראים | פורסם 25/05/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.4 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לבצק

11/2 כוסות (300 גרם) ביסקוויטים מכל סוג, אפשר אף שאריות עוגה ועוגיות מרוסקות יחד

50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

2 כפות סילאן (דבש תמרים)

1 כפית קליפת לימון, מגוררת

1 כף אבקת קקאו, מנופה

 

למלית

1 גביע גבינה לבנה 9% שומן (250 גרם)

2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן (500 גרם)

½ כוס סוכר

6 ביצים

2 כפיות תמצית וניל

קליפה מגוררת מ 1- לימון

מיץ מ 1- לימון

 

לציפוי

2 גביעי שמנת חמוצה

½ כוס סוכר

1 כפית קליפת לימון, מגוררת

3-2 טיפות תמצית וניל

 

לעיטור

שבבי קרמל (פייטה פייטן) או פירורי ביסקוויטים או ופלים

½ כוס קליפות לימון מסוכרות

 

אופן ההכנה:

1 מניחים את הביסקוויטים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ולשׁים לקבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק בתחתית תבנית האפייה בשכבה אחידה.

2 שמים את כל חומרי המלית בקערה גדולה וטורפים במטרפה עד לקבלת בלילה אחידה. מעבירים את הבלילה אל התבנית ומשטחים.

3 אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה ( 220 מעלות) כ 25- דקות, ומצננים.

4 בקערית בוחשים את כל חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה. משטחים ומחזירים לאפייה ל 8- דקות, עד שהציפוי מתייצב.

5 מעטרים את דופנות העוגה בשבבי הקרמל או בפירורי הביסקטוויטים או הוופלים, ומסדרים את קליפות הלימון המסוכרות על פני העוגה.

>> לאתר של פסקל