אוכל
צילום׃ בועז לביא, ifeel

מותק של כנאפה

לא רומנטי, אבל כמה טעים: כנאפה ביתית

ליאורה קרן | דרך האוכל | פורסם 14/08/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 58 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

400 גר’ אטריות קדאיף (להשיג בחנויות מתמחות)

200 גר’ חמאה, מומסת

1/2 ק"ג גבינת ריקוטה מוצקה (או גבינה לבנה מוצקה אחרת ללא מלח)

לסירופ

1 כוס (240 מ"ל) מים

2 כוסות סוכר

1 כף מיץ לימון

1 כף קליפת לימון מגוררת

2 כפות מי ורדים או ניצת תפוז

פיסטוק חלבי, אגוזים קצוצים או פירות מסוכרים, לקישוט

אופן ההכנה:

1 מניחים את אטריות הקדאיף בקערה ויוצקים עליהן את החמאה המומסת. מעבדים ביד, מפרידים בין האטריות ומערבבים היטב כך שכל האטריות נעטפות בחמאה המומסת.

2 משטחים חצי מכמות האטריות על בסיסי התבניות האישיות. מפזרים על כל בסיס מעט מגבינת הריקוטה ומכסים בשכבה נוספת של אטריות. מהדקים את הכנאפה כדי שהשכבות יידבקו זו לזו. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות, עד שהאטריות משחימות.

הסירופ:

1 מרתיחים את המים עם הסוכר ומיץ הלימון במשך כ-10 דקות או עד שנוצר סירופ.

2 מוסיפים לסירופ את קליפת הלימון המגוררת ואת מי הוורדים (או ניצת התפוז), מערבבים, מסירים מהאש ומניחים לצינון.

מגישים: הופכים כל מאפה על צלחת הגשה, יוצקים מעליו מעט מהסירופ ומקשטים בפיסטוקים, באגוזים הקצוצים או בפירות המסוכרים. אפשר לפזר מעל גם קינמון מעורבב במעט סוכר ואגוזים. מגישים כשהכנאפה חמימה.