אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

מאפינס תרד וגבינות

פינוק קטן וגבינתי שמושלם לבראנץ' או כחטיף לאחר הצהריים, עם תוספת קוואקר שהופכת אותו למשביע יותר. תרד, שני סוגי גבינות - מה צריך יותר?

| mako אוכל | פורסם 17/07/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (18 מנות):

400 גרם עלי תרד שטופים

4 ביצים

250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול

3/4 כוס (12 כפות) קוואקר

150 גרם גבינה צהובה, מגוררת

200 גרם גבינה בולגרית (אפשר גם במליחות עדינה), מפוררת

קורט אגוז מוסקט

פלפל שחור

מלח (רק אם השתמשתם בבולגרית מעודנת)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2 מכניסים את עלי התרד לסיר ומבשלים על אש גבוהה מספר דקות, עד שהתרד מתרכך לגמרי. שומרים שלא ייחרך (אפשר להוסיף לסיר כף-שתיים של מים, אם אתם מפחדים שהתרד יישרף). מוציאים מהסיר, מסננים היטב, קוצצים את התרד ומניחים בצד להתקררות. 

3 מערבבים את שאר החומרים בקערה (משאירים מעט גבינה צהובה כדי לפזר מעל המאפינס לפני האפייה) ומניחים בצד כרבע שעה (בזמן שהתרד מתקרר). בזמן הזה הקוואקר סופח את נוזלי התערובת ומעבה אותה. מוסיפים את התרד ומערבבים היטב. 

4 מרפדים תבנית של 12 שקעים בעטרות נייר ומשמנים אותן. מעבירים את הבלילה לתבנית, מפזרים מעט גבינה צהובה מעל ואופים כ-45-50 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם הננעץ במרכז אחד המאפינס יוצא יבש יחסית. 

5 מצננים היטב את המאפינס ורק אז מקלפים את עטרות הנייר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!