אוכל
תמונת AVI׃ mako

עוגת גבינה של אביבה

עוגת גבינה שמנצחת כל עוגה אחרת. עם בסיס פריך, גבינה אפויה עם שוקולד לבן, מוס ערמונים, קצפת, תותים ומקלות בייגלה מצופים בשוקולד

אביבה פיבקו | מאסטר שף | פורסם 07/04/13 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 342 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס:

250 גרם עוגיות שוקולד על בסיס חמאה

1 חבילה (100 גרם) חמאה

4/1 כפית מלח

לגבינה האפויה:

1/2 1 חבילות (150 גרם) שוקולד לבן

2 גביעים (450 גרם) גבינת שמנת 25% שומן

1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38%

2 ביצים

120 גרם (חצי כוס ועוד כף גדושה) סוכר

1 כפית תמצית וניל באיכות טובה

למוס הערמונים:

ערמונים קלופים ומבושלים בוואקום (אריזה של 500 גרם)

2 כוסות (2/1 ליטר) חלב 3%

1 מקל וניל או 1 כפית משחת וניל (עם גרגרים)

1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר

3 כפות שמנת חמוצה 9%

לקצפת:

4 מיכלים (1 ליטר) שמנת להקצפה 38%

1/2 חבילה (60 גרם) אינסטנט פודינג וניל

4 כפות אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

למקלות השוקולד, למילוי התותים ולקישוט:

4 חבילות (400 גרם) שוקולד חלב

180 מקלות בייגלה מלוח ארוכים

1 כוס (200 גרם) ברס אגוזי לוז (אגוזים מסוכרים ומרוסקים, להשיג בחנויות המתמחות)

20 תותים, שטופים וחצויים לאורכם

צרור עלי נענע

סרט סאטן בצבע לפי בחירה

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הבסיס: מרסקים את עוגיות השוקולד במעבד מזון. ממיסים את החמאה, ומערבבים יחד עם פירורי העוגיות והמלח.

2 משטחים את התערובת ברינג בקוטר 22 עד 24 ס"מ, שמונח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מצננים במקרר עד לשימוש.

3 מכינים את הגבינה האפויה: ממיסם את השוקולד הלבן בבן מארי (קערה המונחת על סיר מים רותחים).

4 בעזרת מעבד מזון מערבבים את השמנת המתוקה עם גבינת השמנת, הביצים, הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד הלבן המומס, ומערבבים שוב.

5 משטחים באופן אחיד מעל בסיס העוגיות, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך 40 דקות. מצננים עד לטמפרטורת החדר, ומעבירים למקרר לצינון מלא.

6 מכינים את מוס הערמונים: מבשלים את הערמונים יחד עם החלב ומקל הווניל החצוי לאורכו (או כפית ממרח הווניל) במשך 20 דקות. מסננים את הערמונים, מוציאם את מקל הווניל ושומרים מעט מן החלב.

7 טוחנים את הערמונים במעבד מזון יחד עם אבקת הסוכר, השמנת החמוצה ומעט מהחלב ששמרנו (לא יותר מרבע כוס). מעבירים את התערובת דרך מסננת דקה, ומצננים במקרר.

8 מכינים קצפת: מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת האינסטנט פודינג, אבקת הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת קצפת יציבה. שומרים במקרר.

9 ממשיכים להכנת מקלות שוקולד: ממסים את השוקולד על בן מארי. מעבירים את השוקולד המומס לכלי ארוך וצר.

10 מפזרים את ברס האגוזים על צלחת שטוחה.

11 טובלים כל בייגלה כ-8 ס"מ בתוך השוקולד, ומגלגלים קלות בברס האגוזים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומצננים במקרר ל-20 דקות.

12 טובלים שוב את המקלות בשוקולד, ומצננים שוב במקרר.

 

להרכבת העוגה:

1 מערבבים את תערובת הערמונים עם רבע מכמות הקצפת. בעזרת מרית מורחים בעדינות מעל עוגת הגבינה.

2 מסדרים את חצאי התותים מעל קרם הערמונים בצורה אחידה, בעזרת מרית מורחים מעל התותים שליש מיתרת הקצפת.

3 משחררים את הרינג בעדינות ומעבירים לצלחת הגשה.

4 בעזרת מרית מורחים קצפת על שולי העוגה, ואת יתרת הקצפת מזלפים בטיפות על פני העוגה באמצעות שק זילוף עם צנתר עגול בקוטר 8 מ"מ.

5 שוברים ממקלות השוקולד את החלק שנותר ללא כיסוי שוקולד, ומצמידים את המקלות המצופים אל שולי העוגה, כך שנוצרת "גדר" סביב כל העוגה.

6 קושרים את העוגה בסרט, ומקשטים עם עלי נענע ותותים.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

  >> לכל המתכונים לשבועות