עוגת גבינה של אביבה
עוגת גבינה שמנצחת כל עוגה אחרת. עם בסיס פריך, גבינה אפויה עם שוקולד לבן, מוס ערמונים, קצפת, תותים ומקלות בייגלה מצופים בשוקולד
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבסיס:
250 גרם עוגיות שוקולד על בסיס חמאה
1 חבילה (100 גרם) חמאה
4/1 כפית מלח
לגבינה האפויה:
1/2 1 חבילות (150 גרם) שוקולד לבן
2 גביעים (450 גרם) גבינת שמנת 25% שומן
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
2 ביצים
120 גרם (חצי כוס ועוד כף גדושה) סוכר
1 כפית תמצית וניל באיכות טובה
למוס הערמונים:
ערמונים קלופים ומבושלים בוואקום (אריזה של 500 גרם)
2 כוסות (2/1 ליטר) חלב 3%
1 מקל וניל או 1 כפית משחת וניל (עם גרגרים)
1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
3 כפות שמנת חמוצה 9%
לקצפת:
4 מיכלים (1 ליטר) שמנת להקצפה 38%
1/2 חבילה (60 גרם) אינסטנט פודינג וניל
4 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
למקלות השוקולד, למילוי התותים ולקישוט:
4 חבילות (400 גרם) שוקולד חלב
180 מקלות בייגלה מלוח ארוכים
1 כוס (200 גרם) ברס אגוזי לוז (אגוזים מסוכרים ומרוסקים, להשיג בחנויות המתמחות)
20 תותים, שטופים וחצויים לאורכם
צרור עלי נענע
סרט סאטן בצבע לפי בחירה
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הבסיס: מרסקים את עוגיות השוקולד במעבד מזון. ממיסים את החמאה, ומערבבים יחד עם פירורי העוגיות והמלח.
2 משטחים את התערובת ברינג בקוטר 22 עד 24 ס"מ, שמונח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מצננים במקרר עד לשימוש.
3 מכינים את הגבינה האפויה: ממיסם את השוקולד הלבן בבן מארי (קערה המונחת על סיר מים רותחים).
4 בעזרת מעבד מזון מערבבים את השמנת המתוקה עם גבינת השמנת, הביצים, הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד הלבן המומס, ומערבבים שוב.
5 משטחים באופן אחיד מעל בסיס העוגיות, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך 40 דקות. מצננים עד לטמפרטורת החדר, ומעבירים למקרר לצינון מלא.
6 מכינים את מוס הערמונים: מבשלים את הערמונים יחד עם החלב ומקל הווניל החצוי לאורכו (או כפית ממרח הווניל) במשך 20 דקות. מסננים את הערמונים, מוציאם את מקל הווניל ושומרים מעט מן החלב.
7 טוחנים את הערמונים במעבד מזון יחד עם אבקת הסוכר, השמנת החמוצה ומעט מהחלב ששמרנו (לא יותר מרבע כוס). מעבירים את התערובת דרך מסננת דקה, ומצננים במקרר.
8 מכינים קצפת: מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת האינסטנט פודינג, אבקת הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת קצפת יציבה. שומרים במקרר.
9 ממשיכים להכנת מקלות שוקולד: ממסים את השוקולד על בן מארי. מעבירים את השוקולד המומס לכלי ארוך וצר.
10 מפזרים את ברס האגוזים על צלחת שטוחה.
11 טובלים כל בייגלה כ-8 ס"מ בתוך השוקולד, ומגלגלים קלות בברס האגוזים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומצננים במקרר ל-20 דקות.
12 טובלים שוב את המקלות בשוקולד, ומצננים שוב במקרר.
להרכבת העוגה:
1 מערבבים את תערובת הערמונים עם רבע מכמות הקצפת. בעזרת מרית מורחים בעדינות מעל עוגת הגבינה.
2 מסדרים את חצאי התותים מעל קרם הערמונים בצורה אחידה, בעזרת מרית מורחים מעל התותים שליש מיתרת הקצפת.
3 משחררים את הרינג בעדינות ומעבירים לצלחת הגשה.
4 בעזרת מרית מורחים קצפת על שולי העוגה, ואת יתרת הקצפת מזלפים בטיפות על פני העוגה באמצעות שק זילוף עם צנתר עגול בקוטר 8 מ"מ.
5 שוברים ממקלות השוקולד את החלק שנותר ללא כיסוי שוקולד, ומצמידים את המקלות המצופים אל שולי העוגה, כך שנוצרת "גדר" סביב כל העוגה.
6 קושרים את העוגה בסרט, ומקשטים עם עלי נענע ותותים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.