אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

קינוח פטה כבשים של מסעדת שולחן

עומר מילר עם המתכון לקינוח הדגל שלו: קציפת פטה, דבש מתובל ופיסטוקים

עומר מילר | mako אוכל | פורסם 06/09/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

14 גרם ג'לטין

4-5 כפות מים

250 מ"ל שמנת מתוקה

50 גרם חמאה רכה

250 גרם גבינת פטה כבשים

500 גרם גבינה לבנה 5 אחוז

להגשה: דבש או פיסטוקים מקורמלים

מעט עלי תימין (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מניחים את הג'לטין בקערית עם המים ל-20 דקות, על מנת שיתרכך.

2 מעבירים לסיר עם 5 כפות שמנת מתוקה ומבשלים כ-2 דקות.

3 במעבד מזון טוחנים את המחאה עד ריכוך. מוסיפים את גבינת הפטה ומעבדים שנית. מוסיפים את הגבינה הלבנה.

4 מסננים את הג'לטין ומוסיפים את הנוזל לתערובת במעבד המזון.

5 מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה לקצפת חזקה. מערבבים לתוכה ידנית ובעדינות את תערובת הגבינות.

6 מעבירים את המסה לכוסיות פלסטיק קטנות או לתבנית בקוטר 18 ס"מ. מקפיאים שעה ומעבירים למקרר עד להגשה.

7 מגישים עם דבש חמים או פיסטוקים, ואפשר גם לפזר עלי תימין.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!