צילום׃ יחסי ציבור
קינוח פטה כבשים של מסעדת שולחן
עומר מילר עם המתכון לקינוח הדגל שלו: קציפת פטה, דבש מתובל ופיסטוקים
עומר מילר | mako אוכל
| פורסם 06/09/12
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
14 גרם ג'לטין
4-5 כפות מים
250 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם חמאה רכה
250 גרם גבינת פטה כבשים
500 גרם גבינה לבנה 5 אחוז
להגשה: דבש או פיסטוקים מקורמלים
מעט עלי תימין (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מניחים את הג'לטין בקערית עם המים ל-20 דקות, על מנת שיתרכך.
2 מעבירים לסיר עם 5 כפות שמנת מתוקה ומבשלים כ-2 דקות.
3 במעבד מזון טוחנים את המחאה עד ריכוך. מוסיפים את גבינת הפטה ומעבדים שנית. מוסיפים את הגבינה הלבנה.
4 מסננים את הג'לטין ומוסיפים את הנוזל לתערובת במעבד המזון.
5 מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה לקצפת חזקה. מערבבים לתוכה ידנית ובעדינות את תערובת הגבינות.
6 מעבירים את המסה לכוסיות פלסטיק קטנות או לתבנית בקוטר 18 ס"מ. מקפיאים שעה ומעבירים למקרר עד להגשה.
7 מגישים עם דבש חמים או פיסטוקים, ואפשר גם לפזר עלי תימין.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!