בורקיטס גבינות וזיתים
אין כמו סוף שבוע כדי ליהנות מבורקיטס עם גבינות טובות שמכינים לבד. שי-לי ליפא עם מאפה מלוח לשבת שמשית ורגועה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
את המתכון לבצק פריך למדתי מסבתי. השמטתי מהמלית המקורית את החצילים (שטעמם לא חביב על הרבה ילדים) והוספתי זיתים. אפשר לשחק עם הצורות של הבורקיטס ולעצב אותם כפרפרים או כלבבות, אבל צורת חצי הסהר היא הקלה ביותר להכנה.
מרכיבים (25 מנות):
לבצק:
240 מ"ל (1 כוס) שמן
120 מ"ל (1/2 כוס) מים
1/2 כפית מלח
2 כפות חומץ טבעי 5%
500 גרם (½3 כוסות + כף) קמח רגיל
1/2 כפית אבקת אפייה
למלית:
1/2 קופסה (120 גרם) גבינת ריקוטה 5%
1/3 קובייה (80 גרם) גבינת פטה מפוררת גס
1/3 כוס זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים גס
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם כף מים
שומשום
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
2 מכינים את המלית: מועכים גבינות בידיים, מוסיפים זיתים ומערבבים לתערובת אחידה.
3 מכינים את הבצק: מביאים שמן, מים ומלח בסיר לסף רתיחה. מסירים מהכיריים, מוסיפים חומץ ומערבבים.
4 מערבבים בקערה נפרדת קמח ואבקת אפייה. מוסיפים את תערובת הקמח לסיר בהדרגה ולשים בידיים לקבלת בצק רך. מצננים כ-5 דקות עד שהבצק חמים ונעים למגע.
5 ממלאים, מעצבים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 9 ס"מ בעזרת כוס או קורצן. מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים את השוליים בצביטה או בעזרת מזלג לסגירה.
6 לצורת לב או פרפר משתמשים בחותכני עוגיות בצורה הרצויה. מניחים כפית מלית במרכז כל פרפר או לב. סוגרים עם לב או פרפר נוסף ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג.
7 מניחים את הבורקיטס בתבניות, מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
8 אופים בתנור החם 25-20 דקות עד שהבורקיטס זהובים.
שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבעהמתכון מתוך גליון 280 של מגזין על השולחן