אוכל
תמונת AVI׃ mako

רול קדאיף במילוי קרם פרש ודובדבנים

קלילות הקדאיף נפגשת עם קרם דובדבנים בטעם של קסם ואתם רוצים להיות שם כשזה קורה

אליהב שאשון | מאסטר שף | פורסם 17/08/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לקדאיף:

אטריות (שערות) קדאיף

מעט חמאה מומסת

אבקת סוכר

50 גרם שקדים טחונים

למילוי:

1 מיכל שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

1 קרם פרש

200 גרם דובדבנים

2 כפות סוכר

מיץ מחצי לימון

מקל וניל

דובדבנים טריים (לקישוט)

אופן ההכנה:

לרול הקדאיף:

1 מפסלים קונוסים מנייר כסף בגודל הרצוי ומשמנים אותם בחמאה.

2 יוצרים משערות הקדאיף רצועות ארוכות, דלילות ודקות ומושחים אותן בחמאה, אבקת סוכר, ושקדים טחונים.

3 יוצקים את הקדאיף סביב הקונוסים ואופים בחום של 180 מעלות עד כדי ייבוש וקליית כל תוכן האטריות. (לא מהדקים חזק מדי על מנת להוציא בקלות את נייר הכסף בתום האפייה).

4 מקררים לאחר האפייה ומחלצים את הקונוסים.

למילוי:

5 מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר מוסיפים קרם פרש בכמות זהה לשמנת ומקפלים.

6 מבשלים את הדובדבנים בסיר עם 2 כפות סוכר, מיץ הלימון ומקל וניל. לאחר מכן מחלצים את גרגרי הוניל וטוחנים מעט.

7 מקררים את סירופ הדובדבנים ומקפלים לתוך הקרם בעדינות.

8 ממלאים את הרולים בקרם המוכן.

9 להגשה, ניתן לקשט בדובדבנים טריים.