אוכל
תמונת AVI׃ mako

פיצה ביאנקה עם תרד וריקוטה ביתית

מאפה פיצה ביתי, עם בצק טרי וקל להכנה, ציפוי תרד וגבינות ותוספת מיוחדת של ריקוטה הום-מייד

שי ברנדס | מאסטר שף | פורסם 07/04/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 88 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1/2 חבילה (500 גרם) קמח לפוקאצ'ה ופיצה

1/2 שקית (25 גרם) שמרים טריים

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

3 כפות שמן זית

כוס ורבע (300 מ"ל) מים פושרים

לציפוי:

2 כוסות תרד טורקי

קמצוץ אגוז מוסקט מגורר

פלפל שחור גרוס גס

100 גרם גבינת קשקבל, מפוררת גס

4/5 חבילה (100 גרם) גבינת ברי, מפוררת גס

להכנת ריקוטה ביתית:

1 קרטון (1 ליטר) חלב 3%

1/2 קרטון (500 מ"ל) רוויון

2/3 גביע (100 מ"ל) יוגורט 3%

1/2 כפית מלח

1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15%

להגשה:

שמן זית לזילוף

10 עלי רוקט

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק: לשים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד.

2 מורחים את הבצק בשמן זית ומתפיחים כשעה עד שהוא מכפיל את נפחו.

3 להכנת המלית: שוטפים היטב את עלי התרד. מעבירים למחבת על אש גבוהה עד שהתרד קמל ומתכווץ.

4 מסננים מנוזלים ומתבלים במעט אגוז מוסקט מגורר ופלפל שחור גרוס גס מאוד.

5 להכנת הריקוטה: מבשלים את כל המרכיבים על אש גבוהה 20 דקות, עד שרואים בתערובת גושים גדולים שמזכירים קוטג'. מעבירים למסננת מרופדת בבד חיתול ומנקזים את הנוזלים כרבע שעה.

6 להרכבת המנה: מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעובי 1 ס"מ. מפזרים מעל את מלית התרד, פירורי קשקבל וברי ואופים 15 דקות בחום גבוה (250 מעלות).

7 מוציאים מהתנור ומפזרים פירורי ריקוטה. מזלפים שמן זית ומניחים עלי רוקט מתובלים בשמן זית.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!