פיצה ביאנקה עם תרד וריקוטה ביתית
מאפה פיצה ביתי, עם בצק טרי וקל להכנה, ציפוי תרד וגבינות ותוספת מיוחדת של ריקוטה הום-מייד
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
1/2 חבילה (500 גרם) קמח לפוקאצ'ה ופיצה
1/2 שקית (25 גרם) שמרים טריים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
3 כפות שמן זית
כוס ורבע (300 מ"ל) מים פושרים
לציפוי:
2 כוסות תרד טורקי
קמצוץ אגוז מוסקט מגורר
פלפל שחור גרוס גס
100 גרם גבינת קשקבל, מפוררת גס
4/5 חבילה (100 גרם) גבינת ברי, מפוררת גס
להכנת ריקוטה ביתית:
1 קרטון (1 ליטר) חלב 3%
1/2 קרטון (500 מ"ל) רוויון
2/3 גביע (100 מ"ל) יוגורט 3%
1/2 כפית מלח
1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15%
להגשה:
שמן זית לזילוף
10 עלי רוקט
אופן ההכנה:
1 להכנת הבצק: לשים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד.
2 מורחים את הבצק בשמן זית ומתפיחים כשעה עד שהוא מכפיל את נפחו.
3 להכנת המלית: שוטפים היטב את עלי התרד. מעבירים למחבת על אש גבוהה עד שהתרד קמל ומתכווץ.
4 מסננים מנוזלים ומתבלים במעט אגוז מוסקט מגורר ופלפל שחור גרוס גס מאוד.
5 להכנת הריקוטה: מבשלים את כל המרכיבים על אש גבוהה 20 דקות, עד שרואים בתערובת גושים גדולים שמזכירים קוטג'. מעבירים למסננת מרופדת בבד חיתול ומנקזים את הנוזלים כרבע שעה.
6 להרכבת המנה: מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעובי 1 ס"מ. מפזרים מעל את מלית התרד, פירורי קשקבל וברי ואופים 15 דקות בחום גבוה (250 מעלות).
7 מוציאים מהתנור ומפזרים פירורי ריקוטה. מזלפים שמן זית ומניחים עלי רוקט מתובלים בשמן זית.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!