אוכל
צילום׃ אביבה פיבקו

עוגת גבינה אמריקאית

לא באמת מפתיע, שדווקא נציגתנו מהמטבח השוויצרי מכינה את העוגה האמריקאית המושלמת. טוב נו, אביבה

אביבה פיבקו | mako | פורסם 19/05/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.5 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לבסיס

250 גרם עוגיות שוקולד (לא פתי-בר, עוגיות. אפילו הכי פשוטות וזולות)

100 גרם חמאה מומסת

לתערובת הגבינה

600 גרם גבינת שמנת (לפחות 30%)

200 גרם סוכר (1 כוס)

1 שקית סוכר וניל

5 ביצים

קליפה מגוררת של תפוז אחד

כף מיץ תפוזים

לקרם

250 גרם שמנת חמוצה

1 שקית סוכר ווניל

1 כף גדושה סוכר

3 כפות מיץ תפוזים

 

לציפוי

1 מיכל שמנת מתוקה

כף סוכר

אופן ההכנה:

1 מפוררים את עוגיות השוקולד במעבד מזון (זה לוקח כ-30 שניות).

2 שופכים את החמאה המומסת מעל העוגיות המפוררות ומערבבים בכף עץ, עד שכל פירורי העוגיות מכוסים היטב בחמאה.

3 בעזרת הידיים משטחים את התערובת בתבנית קפיץ 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. מכניסים למקרר ל-20 דקות.

4 מערבבים במיקסר את גבינת השמנת עם הסוכר וסוכר הווניל. מוסיפים את הביצים בהדרגה, ולבסוף את גרדת התפוז ומיץ התפוזים.

5 שופכים את הבלילה על התחתית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות.

6 מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר, סוכר הווניל ומיץ התפוזים. מורחים על העוגה כשהיא עוד חמה, ואופים עוד 7 דקות. מצננים מחוץ למקרר.

7 מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר, ובעזרת מרית מורחים על העוגה. מעבירים למקרר ללילה אחד לפחות.

>> עוד מתכונים של אביבה פיבקו