עוגת גבינה אמריקאית
לא באמת מפתיע, שדווקא נציגתנו מהמטבח השוויצרי מכינה את העוגה האמריקאית המושלמת. טוב נו, אביבה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
לבסיס
250 גרם עוגיות שוקולד (לא פתי-בר, עוגיות. אפילו הכי פשוטות וזולות)
100 גרם חמאה מומסת
לתערובת הגבינה
600 גרם גבינת שמנת (לפחות 30%)
200 גרם סוכר (1 כוס)
1 שקית סוכר וניל
5 ביצים
קליפה מגוררת של תפוז אחד
כף מיץ תפוזים
לקרם
250 גרם שמנת חמוצה
1 שקית סוכר ווניל
1 כף גדושה סוכר
3 כפות מיץ תפוזים
לציפוי
1 מיכל שמנת מתוקה
כף סוכר
אופן ההכנה:
1 מפוררים את עוגיות השוקולד במעבד מזון (זה לוקח כ-30 שניות).
2 שופכים את החמאה המומסת מעל העוגיות המפוררות ומערבבים בכף עץ, עד שכל פירורי העוגיות מכוסים היטב בחמאה.
3 בעזרת הידיים משטחים את התערובת בתבנית קפיץ 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. מכניסים למקרר ל-20 דקות.
4 מערבבים במיקסר את גבינת השמנת עם הסוכר וסוכר הווניל. מוסיפים את הביצים בהדרגה, ולבסוף את גרדת התפוז ומיץ התפוזים.
5 שופכים את הבלילה על התחתית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות.
6 מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר, סוכר הווניל ומיץ התפוזים. מורחים על העוגה כשהיא עוד חמה, ואופים עוד 7 דקות. מצננים מחוץ למקרר.
7 מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר, ובעזרת מרית מורחים על העוגה. מעבירים למקרר ללילה אחד לפחות.