ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים
נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם: היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלסה זריזה, שמוסיפה צבע ומשחק טמפרטורות נעים, וגם תערובת גרעינים בשביל הקראנץ'
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לריקוטה:
1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה, מסוננת
1 כף שמן זית
קורט מלח
פלפל שחור גרוס
לסלסת העגבניות:
3 עגבניות בשלות, חצויות ומגוררות גס
2-1 כפות בזיליקום קצוץ
רבע כפית מכל אחד: מלח, פלפל שחור גרוס, סוכר
1 כף שמן זית
עלי בזיליקום, להגשה
לתערובת הגרעינים (לא חובה):
1 כף גדושה מכל אחד: גרעיני דלעת, שומשום, גרעיני חמנייה
1 כפית חומץ בלסמי מצומצם או רכז רימונים
קורט מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 קולים את הגרעינים: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה. מערבבים את הגרעינים עם בלסמי מצומצם ומשטחים בתבנית. קולים 5 דקות, מערבבים וקולים עוד 5 דקות. מצננים.
2 אופים את הריקוטה פרסקה: מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה.
3 מעמידים ריקוטה פרסקה בתבנית. מזלפים שמן, מתבלים במלח ובפלפל ואופים 35-30 דקות עד השחמה.
4 בינתיים מערבבים בקערית את חומרי הסלסה.
5 מגישים: מניחים את הריקוטה פרסקה בצלחת הגשה, יוצקים עליה חלק מהסלסה, זורים את הגרעינים (אם רוצים) ומפזרים עלי בזיליקום. את הסלסה שנותרה מגישים בקערה נפרדת.
* הגרעינים הקלויים יישמרו עד 3 ימים בקופסה אטומה. את הסלסה אפשר להכין כמה שעות מראש. את הריקוטה אופים סמוך להגשה.