אוכל

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם: היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלסה זריזה, שמוסיפה צבע ומשחק טמפרטורות נעים, וגם תערובת גרעינים בשביל הקראנץ'

לימור לניאדו תירוש | מחלבות גד | פורסם 12/05/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לריקוטה:

1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה, מסוננת

1 כף שמן זית

קורט מלח

פלפל שחור גרוס

לסלסת העגבניות:

3 עגבניות בשלות, חצויות ומגוררות גס

2-1 כפות בזיליקום קצוץ

רבע כפית מכל אחד: מלח, פלפל שחור גרוס, סוכר

1 כף שמן זית

עלי בזיליקום, להגשה

לתערובת הגרעינים (לא חובה):

1 כף גדושה מכל אחד: גרעיני דלעת, שומשום, גרעיני חמנייה

1 כפית חומץ בלסמי מצומצם או רכז רימונים

קורט מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 קולים את הגרעינים: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה. מערבבים את הגרעינים עם בלסמי מצומצם ומשטחים בתבנית. קולים 5 דקות, מערבבים וקולים עוד 5 דקות. מצננים.

>> מתכונים לשבועות

2 אופים את הריקוטה פרסקה: מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה.

3 מעמידים ריקוטה פרסקה בתבנית. מזלפים שמן, מתבלים במלח ובפלפל ואופים 35-30 דקות עד השחמה.

4 בינתיים מערבבים בקערית את חומרי הסלסה.

5 מגישים: מניחים את הריקוטה פרסקה בצלחת הגשה, יוצקים עליה חלק מהסלסה, זורים את הגרעינים (אם רוצים) ומפזרים עלי בזיליקום. את הסלסה שנותרה מגישים בקערה נפרדת.

* הגרעינים הקלויים יישמרו עד 3 ימים בקופסה אטומה. את הסלסה אפשר להכין כמה שעות מראש. את הריקוטה אופים סמוך להגשה.