אוכל
צילום׃ בועז לביא

קיש חציל מעושן עם קשקבל

החצילים נהפכים למלית ריחנית ומשתלבים מצוין עם טעמה של גבינת הקשקבל

| קישריה | פורסם 26/05/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק

125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

200 גרם קמח

1/2 כפית מלח

1 כפית סוכר

3 כפות מים קרים

1/2 כפית חומץ

 

למילוי

2 חצילים בינוניים

200 גרם גבינת קשקבל חתוכה לקוביות

1 בצל סגול

1 בצל לבן

1/2 כוס אגוזי מלך

כרבע כוס רוטב היקורי (ניתן להשיג במרכולים ומעדניות רוטב ברביקיו בניחוח מעושן, לאוהבים חריף ניתן להחליף בטבסקו מועשר בתמצית עישון)

 

לרויאל

1 שמנת מתוקה לבישול

2 ביצים

50 גרם קורנפלור

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

150 גרם גבינת ריקוטה

 

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים.

2 מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

4 מחממים תנור ל-160 מעלות.

5 מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט.

6 מעלים את חום התנור ל-180 מעלות.

מערבבים את חומרי הרויאל לתערובת חלקה..

7 מכינים את הירקות: חותכים את החציל לקוביות בינוניות ומערבבים עם שום כתוש, מלח, פלפל ושמן קנולה לפי הטעם. מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה וצולים עד שהחציל מתרכך.

את הבצלים פורסים לטבעות ומזהיבים במחבת עם קצת שמן מלח, פלפל וקורט סוכר חום.

8 על קלתית הבצק מסדרים את הירקות עם קוביות הגבינה, יוצקים מעל את הרוטב המעושן.

יוצקים את הרויאל מעל הירקות בעדינות ומקשטים באגוזי מלך.

9 אופים את הקיש כחצי שעה עד שהתערובת מתייצבת והקיש זהוב ויפה.