מאפי בצק עלים ממולאים גבינות
בורקסים משובחים במילוי גבינות, מוגשים עם פסטו כוסברה ופסטו עגבניות מיובשות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
למאפים:
1 חבילה בצק עלים חמאה
1 גביע (250 גרם) גבינה בולגרית 5% מפוררת
250 גרם גבינת עמק 28% מגוררת
חופן עלי בזיליקום, קצוצים
1 ביצה טרופה, להברשה
לפסטו כוסברה:
צרור כוסברה, ללא גבעולים
1 שן שום
50 גרם צנוברים קלויים
1/2 כוס שמן זית
מלח לפי הטעם
לפסטו עגבניות מיובשות:
200 גרם עגבניות מיובשות, מושרות במים למשך שעתיים ומסוננות
1 שן שום
חופן עלי בזיליקום
מעט תימין
שמן זית לזילוף
מלח
רבע כפית סוכר
אופן ההכנה:
1 מתחילים בהכנת המאפים: מרדדים מעט את בצק העלים וחותכים ממנו ריבועים בגודל 15X10 ס"מ.
2 מערבבים את הגבינות עם עלי הבזיליקום למלית אחידה.
3 במרכז כל ריבוע בצק מניחים כף מהמלית. מגלגלים וסוגרים לצורת טבעות. מברישים בביצה ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-30-40 דקות עד להזהבת המאפים.
4 ממשיכים בהכנת הפסטו: טוחנים במעבד מזון את הכוסברה, הצנוברים השום ושמן הזית וממליחים לפי הטעם.
5 מכינים גם פסטו עגבניות מיובשות: טוחנים במעבד מזון את העגבניות המיובשות מסוננות מנוזלים, השום, בזיליקום, תימין ומוסיפים שמן הזית עד לקבלת קרם וממליחים לפי הטעם.
6 מגישים את המאפים החמים כשלצידם שתי צלוחיות פסטו.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.