אוכל
תמונת AVI׃ mako

מאפי בצק עלים ממולאים גבינות

בורקסים משובחים במילוי גבינות, מוגשים עם פסטו כוסברה ופסטו עגבניות מיובשות

תום פרנץ | מאסטר שף | פורסם 07/04/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למאפים:

1 חבילה בצק עלים חמאה

1 גביע (250 גרם) גבינה בולגרית 5% מפוררת

250 גרם גבינת עמק 28% מגוררת

חופן עלי בזיליקום, קצוצים

1 ביצה טרופה, להברשה

לפסטו כוסברה:

צרור כוסברה, ללא גבעולים

1 שן שום

50 גרם צנוברים קלויים

1/2 כוס שמן זית

מלח לפי הטעם

לפסטו עגבניות מיובשות:

200 גרם עגבניות מיובשות, מושרות במים למשך שעתיים ומסוננות

1 שן שום

חופן עלי בזיליקום

מעט תימין

שמן זית לזילוף

מלח

רבע כפית סוכר

אופן ההכנה:

1 מתחילים בהכנת המאפים: מרדדים מעט את בצק העלים וחותכים ממנו ריבועים בגודל 15X10 ס"מ.

2 מערבבים את הגבינות עם עלי הבזיליקום למלית אחידה.

3 במרכז כל ריבוע בצק מניחים כף מהמלית. מגלגלים וסוגרים לצורת טבעות. מברישים בביצה ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-30-40 דקות עד להזהבת המאפים.

4 ממשיכים בהכנת הפסטו: טוחנים במעבד מזון את הכוסברה, הצנוברים השום ושמן הזית וממליחים לפי הטעם.

5 מכינים גם פסטו עגבניות מיובשות: טוחנים במעבד מזון את העגבניות המיובשות מסוננות מנוזלים, השום, בזיליקום, תימין ומוסיפים שמן הזית עד לקבלת קרם וממליחים לפי הטעם.

6 מגישים את המאפים החמים כשלצידם שתי צלוחיות פסטו.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

>> לכל המתכונים לשבועות